Rendezvényhét lesz Lázáriban
Utoljára módositva: 2019-08-30 18:29:52

Augusztus 25. és szeptember 1. között Lázáriban sport-, kulturális és szórakoztató programokat kínálva rendez vakációbúcsúztató foglalkozást kicsiknek és nagyoknak a Lázári Keresztény Generációk Egyesülete, a Lázári Református Egyházközség és a református nőszövetség.

Az esemény programjairól Képíró Gyula lázári lelkipásztor lapunknak elmondta, hogy a vasárnapi nulladik napon délután kezdődő íjászbemutatóval indul a programsorozat, Horvát Tibor, a magyar íjászszövetség alelnöke megígérte, hogy bemutatja a régi vadászati-harcászati módszer alapismereteit az érdeklődőknek.

 

Kézműveskedés

 

A hétfő, a kedd és a szerda délutánok a kézműves-foglalkozások jegyében fognak telni, lesznek bőrdíszműves és fafaragás-bemutatók szintén Horvát Tibor jóvoltából, csütörtökön Csukat Csilla tanít majd gyöngyfűzést, pénteken a lázári nőszövetség tagjaival lehet majd hímezni tanulni. Szombat délután lesz a jutalommulatság azok számára, akik hétköznapi programokban is aktívak voltak.

 

Szoboravatás

 

Vasárnap, szeptember elsején, a rendezvényhét zárónapján tartják meg a Barta János munkája nyomán fából készült Károli Gáspár-szobor köztérre helyezését és avatását, az ezt megelőző, 11 órai istentiszteleten Forró László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökhelyettese fog szolgálni. Délután a hagyománnyá vált ökumenikus focimeccs kezdődik, kora este pedig irodalmi estnek lehetnek szem- és fültanúi a résztvevők, ahol Intés az őrzőkhöz címen kapnak egy válogatást a magyar irodalom klasszikus verseiből. Az előadó Marozsán Csaba, a kolozsvári állami színház vándorművésze lesz.

 

Koncertek

 

Délután hattól a Royal Team ad másfél órás koncertet a református templom kertjében felállított színpadon, utána a Két haver együttes koncertje következik, majd hajnalig tartó utcabál zárja a hetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 30.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...