Rendhagyó évzáró
Utoljára módositva: 2017-06-15 18:09:06

A csütörtöki rendhagyó évzáró ünnepségen az iskola diákszínjátszó csapatai kaptak főszerepet.

Mindkét előadás bizonyította, hogy a kölcseys diákok méltán értek el szép eredményeket az idei Diákszínjátszó Fesztiválon

Nem az előző években megszokott módon zajlott le a Kölcsey Ferenc Főgimnázium évzárója. Nem gyűltek össze az udvaron, nem voltak hosszan tartó beszédek, ehelyett inkább az iskola dísztermében gyűltek össze az iskola diákjai, hogy megtekintsék a kis és nagy KÖDIK, azaz a főgimnázium két diákszínjátszó csapatanának előadásait, amelyekkel az idei Diákszínjátszó Fesztiválon értek el remek eredményeket.

Ma 12 órától a nagy KÖDIK, azaz a IX–XI. osztályosok színjátszó csapata lépett színpadra, 18 órától pedig a kicsik színtársulata mutatta be előadását. A nagyok Koporsó volt a bölcsőm címmel mutattak be előadást, mégpedig azt, amellyel megnyerték az idei Diákszínjátszó Fesztivált és az országos döntőbe jutottak. A tegnap bemutatott előadással szerettek volna egy kis kedvcsinálót nyújtani a kölcseys diákok számára, abban bízva, hogy a következő tanévtől még többen lépnek be a most egyenként 15–20 főt számláló színjátszó csoportok valamelyikébe.

A Koporsó volt a bölcsőm című darab egy második világháborús történetet dolgoz fel a zsidó holokauszt idejéből. A két szálon futó cselekmény egy koncentrációs táborban játszódik, amelyeket igyekeztek helyi vonatkozású történettel közelebb hozni a szatmári diákokhoz.

18 órától az ifi KÖDIK, azaz az V–VIII. osztályosok színjátszó csapata a Királyfi és koldus történetét vitte színpadra, amely szintén nagy sikert aratott. Ők ezzel az előadással először vettek részt a Diákszínjátszó Fesztiválon és harmadik helyet szereztek.

A IX–XI. osztályos színjátszókat Csorján Árpád történelem és Sárándi Annamária biológia szakos tanárok készítették fel, az ifiket pedig szintén Csorján Árpád, néhány nagyobb diák segítségével.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...