Rendhagyó évzáró
Utoljára módositva: 2017-06-15 18:09:06

A csütörtöki rendhagyó évzáró ünnepségen az iskola diákszínjátszó csapatai kaptak főszerepet.

Mindkét előadás bizonyította, hogy a kölcseys diákok méltán értek el szép eredményeket az idei Diákszínjátszó Fesztiválon

Nem az előző években megszokott módon zajlott le a Kölcsey Ferenc Főgimnázium évzárója. Nem gyűltek össze az udvaron, nem voltak hosszan tartó beszédek, ehelyett inkább az iskola dísztermében gyűltek össze az iskola diákjai, hogy megtekintsék a kis és nagy KÖDIK, azaz a főgimnázium két diákszínjátszó csapatanának előadásait, amelyekkel az idei Diákszínjátszó Fesztiválon értek el remek eredményeket.

Ma 12 órától a nagy KÖDIK, azaz a IX–XI. osztályosok színjátszó csapata lépett színpadra, 18 órától pedig a kicsik színtársulata mutatta be előadását. A nagyok Koporsó volt a bölcsőm címmel mutattak be előadást, mégpedig azt, amellyel megnyerték az idei Diákszínjátszó Fesztivált és az országos döntőbe jutottak. A tegnap bemutatott előadással szerettek volna egy kis kedvcsinálót nyújtani a kölcseys diákok számára, abban bízva, hogy a következő tanévtől még többen lépnek be a most egyenként 15–20 főt számláló színjátszó csoportok valamelyikébe.

A Koporsó volt a bölcsőm című darab egy második világháborús történetet dolgoz fel a zsidó holokauszt idejéből. A két szálon futó cselekmény egy koncentrációs táborban játszódik, amelyeket igyekeztek helyi vonatkozású történettel közelebb hozni a szatmári diákokhoz.

18 órától az ifi KÖDIK, azaz az V–VIII. osztályosok színjátszó csapata a Királyfi és koldus történetét vitte színpadra, amely szintén nagy sikert aratott. Ők ezzel az előadással először vettek részt a Diákszínjátszó Fesztiválon és harmadik helyet szereztek.

A IX–XI. osztályos színjátszókat Csorján Árpád történelem és Sárándi Annamária biológia szakos tanárok készítették fel, az ifiket pedig szintén Csorján Árpád, néhány nagyobb diák segítségével.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...