Rendhagyó volt az idei utolsó tanácsülés
Utoljára módositva: 2013-12-21 19:17:58

Ez évi utolsó ülésüket a Károlyi-kastélyban tartották tegnap a nagykárolyi döntéshozók. A helyszínválasztás, az ülés rövidsége és békés hangvétele miatt is rendhagyó alkalom volt.

 

Az év utolsó tanácsülését a Károlyi-kastélyban tartották meg a nagykárolyi tanácsosok

Még egy óra hosszat sem vett igénybe, hogy a nagykárolyi tanácsosok döntést hozzanak az eléjük tárt napirendi pontokról. Az év korábbi alkalmain oly gyakran tapasztalható, személyeskedésig fajuló viták most elmaradtak, a tanácsosok békés egyetértésben dolgoztak az idei év utolsó gyűlésén. Nyolc napirendi ponton száguldottak át pénteken.

Elfogadásra került az idei utolsó költségvetés-módósítás, valamint megegyeztek arról is, hogy mennyi pénzt fordítanak a szilveszteri tűzijáték költségeire. 12 000 lejt irányzott elő erre a célra Kovács Jenő polgármester, s ezt az összeget gond és vita nélkül fogadták el a tanácsosok. Kérdés nem merült fel, remélhetőleg egy olyan cégre bízzák a kivitelezést, amely a látványos bemutató mellett, a helyszínre özönlő emberek biztonsága érdekében, minőségi eszközöket használ.

Jelen volt az ülésen a regionális vízszolgáltató, az Apaserv Rt. képviselője, aki arról a nagyszabású, Masterplan-nak elnevezett monstreprojektről beszélt, melynek révén megfelelő minőségűvé válhatna a nagykárolyi háztartások csapjaiból folyó vezetékes víz. A tanács elé került ugyanis egy határozattervezet, amely a vízszolgáltató szamosdobi telephelye és Nagykároly közötti vezeték felújításának módosított megvalósíthatósági tanulmányára vonatkozott. A határozattervezet kapcsán a tanácsosok szóltak az egyre távolabbinak tűnő, jó minőségi nagykárolyi vezetékes vízről is. Brém Árpád tanácsos ismételten kikelt az ellen, hogy a vállalat ivóvizet számláz, ellenben nem ivóvizet biztosít a nagykárolyiaknak. Az Apaserv Rt. azt ígérte, hogy 2015-re jó lesz a nagykárolyiak vize is, azonban figyelembe véve az örökös gondokat, módosításokat, úgy tűnik, ez az ígéret soha nem valósul meg, boncolgatta a témát a tanácsos. Kovács Jenő polgármester abbéli aggályainak adott hangot (a sajtóból származó információira alapozva), hogy mivel Szatmárnémetiben nincs konszenzus az Apaserv tulajdoni viszonyai körül, meghiúsul az egész Masterplan. „Ki vállalja a felelősséget, a kudarc esetén?” — tette fel a kérdést Kovács. A tanácsosok a latolgatást követően megszavazták a határozattervezetet, a módosított megvalósíthatósági tanulmányra vonatkozóan.

A tanácsülést követően pedig a kastély lovagtermében egy vetítéssel egybekötött éves kiértékelésre került sor, a helyi vállalkozók, tanácsosok és közéleti személyiségek részvételével.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...