Rendhagyó volt az idei utolsó tanácsülés
Utoljára módositva: 2013-12-21 19:17:58

Ez évi utolsó ülésüket a Károlyi-kastélyban tartották tegnap a nagykárolyi döntéshozók. A helyszínválasztás, az ülés rövidsége és békés hangvétele miatt is rendhagyó alkalom volt.

 

Az év utolsó tanácsülését a Károlyi-kastélyban tartották meg a nagykárolyi tanácsosok

Még egy óra hosszat sem vett igénybe, hogy a nagykárolyi tanácsosok döntést hozzanak az eléjük tárt napirendi pontokról. Az év korábbi alkalmain oly gyakran tapasztalható, személyeskedésig fajuló viták most elmaradtak, a tanácsosok békés egyetértésben dolgoztak az idei év utolsó gyűlésén. Nyolc napirendi ponton száguldottak át pénteken.

Elfogadásra került az idei utolsó költségvetés-módósítás, valamint megegyeztek arról is, hogy mennyi pénzt fordítanak a szilveszteri tűzijáték költségeire. 12 000 lejt irányzott elő erre a célra Kovács Jenő polgármester, s ezt az összeget gond és vita nélkül fogadták el a tanácsosok. Kérdés nem merült fel, remélhetőleg egy olyan cégre bízzák a kivitelezést, amely a látványos bemutató mellett, a helyszínre özönlő emberek biztonsága érdekében, minőségi eszközöket használ.

Jelen volt az ülésen a regionális vízszolgáltató, az Apaserv Rt. képviselője, aki arról a nagyszabású, Masterplan-nak elnevezett monstreprojektről beszélt, melynek révén megfelelő minőségűvé válhatna a nagykárolyi háztartások csapjaiból folyó vezetékes víz. A tanács elé került ugyanis egy határozattervezet, amely a vízszolgáltató szamosdobi telephelye és Nagykároly közötti vezeték felújításának módosított megvalósíthatósági tanulmányára vonatkozott. A határozattervezet kapcsán a tanácsosok szóltak az egyre távolabbinak tűnő, jó minőségi nagykárolyi vezetékes vízről is. Brém Árpád tanácsos ismételten kikelt az ellen, hogy a vállalat ivóvizet számláz, ellenben nem ivóvizet biztosít a nagykárolyiaknak. Az Apaserv Rt. azt ígérte, hogy 2015-re jó lesz a nagykárolyiak vize is, azonban figyelembe véve az örökös gondokat, módosításokat, úgy tűnik, ez az ígéret soha nem valósul meg, boncolgatta a témát a tanácsos. Kovács Jenő polgármester abbéli aggályainak adott hangot (a sajtóból származó információira alapozva), hogy mivel Szatmárnémetiben nincs konszenzus az Apaserv tulajdoni viszonyai körül, meghiúsul az egész Masterplan. „Ki vállalja a felelősséget, a kudarc esetén?” — tette fel a kérdést Kovács. A tanácsosok a latolgatást követően megszavazták a határozattervezetet, a módosított megvalósíthatósági tanulmányra vonatkozóan.

A tanácsülést követően pedig a kastély lovagtermében egy vetítéssel egybekötött éves kiértékelésre került sor, a helyi vállalkozók, tanácsosok és közéleti személyiségek részvételével.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...