Rendhagyó volt az idei utolsó tanácsülés
Utoljára módositva: 2013-12-21 19:17:58

Ez évi utolsó ülésüket a Károlyi-kastélyban tartották tegnap a nagykárolyi döntéshozók. A helyszínválasztás, az ülés rövidsége és békés hangvétele miatt is rendhagyó alkalom volt.

 

Az év utolsó tanácsülését a Károlyi-kastélyban tartották meg a nagykárolyi tanácsosok

Még egy óra hosszat sem vett igénybe, hogy a nagykárolyi tanácsosok döntést hozzanak az eléjük tárt napirendi pontokról. Az év korábbi alkalmain oly gyakran tapasztalható, személyeskedésig fajuló viták most elmaradtak, a tanácsosok békés egyetértésben dolgoztak az idei év utolsó gyűlésén. Nyolc napirendi ponton száguldottak át pénteken.

Elfogadásra került az idei utolsó költségvetés-módósítás, valamint megegyeztek arról is, hogy mennyi pénzt fordítanak a szilveszteri tűzijáték költségeire. 12 000 lejt irányzott elő erre a célra Kovács Jenő polgármester, s ezt az összeget gond és vita nélkül fogadták el a tanácsosok. Kérdés nem merült fel, remélhetőleg egy olyan cégre bízzák a kivitelezést, amely a látványos bemutató mellett, a helyszínre özönlő emberek biztonsága érdekében, minőségi eszközöket használ.

Jelen volt az ülésen a regionális vízszolgáltató, az Apaserv Rt. képviselője, aki arról a nagyszabású, Masterplan-nak elnevezett monstreprojektről beszélt, melynek révén megfelelő minőségűvé válhatna a nagykárolyi háztartások csapjaiból folyó vezetékes víz. A tanács elé került ugyanis egy határozattervezet, amely a vízszolgáltató szamosdobi telephelye és Nagykároly közötti vezeték felújításának módosított megvalósíthatósági tanulmányára vonatkozott. A határozattervezet kapcsán a tanácsosok szóltak az egyre távolabbinak tűnő, jó minőségi nagykárolyi vezetékes vízről is. Brém Árpád tanácsos ismételten kikelt az ellen, hogy a vállalat ivóvizet számláz, ellenben nem ivóvizet biztosít a nagykárolyiaknak. Az Apaserv Rt. azt ígérte, hogy 2015-re jó lesz a nagykárolyiak vize is, azonban figyelembe véve az örökös gondokat, módosításokat, úgy tűnik, ez az ígéret soha nem valósul meg, boncolgatta a témát a tanácsos. Kovács Jenő polgármester abbéli aggályainak adott hangot (a sajtóból származó információira alapozva), hogy mivel Szatmárnémetiben nincs konszenzus az Apaserv tulajdoni viszonyai körül, meghiúsul az egész Masterplan. „Ki vállalja a felelősséget, a kudarc esetén?” — tette fel a kérdést Kovács. A tanácsosok a latolgatást követően megszavazták a határozattervezetet, a módosított megvalósíthatósági tanulmányra vonatkozóan.

A tanácsülést követően pedig a kastély lovagtermében egy vetítéssel egybekötött éves kiértékelésre került sor, a helyi vállalkozók, tanácsosok és közéleti személyiségek részvételével.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...