Rendhagyó volt az idei utolsó tanácsülés
Utoljára módositva: 2013-12-21 19:17:58

Ez évi utolsó ülésüket a Károlyi-kastélyban tartották tegnap a nagykárolyi döntéshozók. A helyszínválasztás, az ülés rövidsége és békés hangvétele miatt is rendhagyó alkalom volt.

 

Az év utolsó tanácsülését a Károlyi-kastélyban tartották meg a nagykárolyi tanácsosok

Még egy óra hosszat sem vett igénybe, hogy a nagykárolyi tanácsosok döntést hozzanak az eléjük tárt napirendi pontokról. Az év korábbi alkalmain oly gyakran tapasztalható, személyeskedésig fajuló viták most elmaradtak, a tanácsosok békés egyetértésben dolgoztak az idei év utolsó gyűlésén. Nyolc napirendi ponton száguldottak át pénteken.

Elfogadásra került az idei utolsó költségvetés-módósítás, valamint megegyeztek arról is, hogy mennyi pénzt fordítanak a szilveszteri tűzijáték költségeire. 12 000 lejt irányzott elő erre a célra Kovács Jenő polgármester, s ezt az összeget gond és vita nélkül fogadták el a tanácsosok. Kérdés nem merült fel, remélhetőleg egy olyan cégre bízzák a kivitelezést, amely a látványos bemutató mellett, a helyszínre özönlő emberek biztonsága érdekében, minőségi eszközöket használ.

Jelen volt az ülésen a regionális vízszolgáltató, az Apaserv Rt. képviselője, aki arról a nagyszabású, Masterplan-nak elnevezett monstreprojektről beszélt, melynek révén megfelelő minőségűvé válhatna a nagykárolyi háztartások csapjaiból folyó vezetékes víz. A tanács elé került ugyanis egy határozattervezet, amely a vízszolgáltató szamosdobi telephelye és Nagykároly közötti vezeték felújításának módosított megvalósíthatósági tanulmányára vonatkozott. A határozattervezet kapcsán a tanácsosok szóltak az egyre távolabbinak tűnő, jó minőségi nagykárolyi vezetékes vízről is. Brém Árpád tanácsos ismételten kikelt az ellen, hogy a vállalat ivóvizet számláz, ellenben nem ivóvizet biztosít a nagykárolyiaknak. Az Apaserv Rt. azt ígérte, hogy 2015-re jó lesz a nagykárolyiak vize is, azonban figyelembe véve az örökös gondokat, módosításokat, úgy tűnik, ez az ígéret soha nem valósul meg, boncolgatta a témát a tanácsos. Kovács Jenő polgármester abbéli aggályainak adott hangot (a sajtóból származó információira alapozva), hogy mivel Szatmárnémetiben nincs konszenzus az Apaserv tulajdoni viszonyai körül, meghiúsul az egész Masterplan. „Ki vállalja a felelősséget, a kudarc esetén?” — tette fel a kérdést Kovács. A tanácsosok a latolgatást követően megszavazták a határozattervezetet, a módosított megvalósíthatósági tanulmányra vonatkozóan.

A tanácsülést követően pedig a kastély lovagtermében egy vetítéssel egybekötött éves kiértékelésre került sor, a helyi vállalkozók, tanácsosok és közéleti személyiségek részvételével.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...