Rendhagyó volt az idei utolsó tanácsülés
Utoljára módositva: 2013-12-21 19:17:58

Ez évi utolsó ülésüket a Károlyi-kastélyban tartották tegnap a nagykárolyi döntéshozók. A helyszínválasztás, az ülés rövidsége és békés hangvétele miatt is rendhagyó alkalom volt.

 

Az év utolsó tanácsülését a Károlyi-kastélyban tartották meg a nagykárolyi tanácsosok

Még egy óra hosszat sem vett igénybe, hogy a nagykárolyi tanácsosok döntést hozzanak az eléjük tárt napirendi pontokról. Az év korábbi alkalmain oly gyakran tapasztalható, személyeskedésig fajuló viták most elmaradtak, a tanácsosok békés egyetértésben dolgoztak az idei év utolsó gyűlésén. Nyolc napirendi ponton száguldottak át pénteken.

Elfogadásra került az idei utolsó költségvetés-módósítás, valamint megegyeztek arról is, hogy mennyi pénzt fordítanak a szilveszteri tűzijáték költségeire. 12 000 lejt irányzott elő erre a célra Kovács Jenő polgármester, s ezt az összeget gond és vita nélkül fogadták el a tanácsosok. Kérdés nem merült fel, remélhetőleg egy olyan cégre bízzák a kivitelezést, amely a látványos bemutató mellett, a helyszínre özönlő emberek biztonsága érdekében, minőségi eszközöket használ.

Jelen volt az ülésen a regionális vízszolgáltató, az Apaserv Rt. képviselője, aki arról a nagyszabású, Masterplan-nak elnevezett monstreprojektről beszélt, melynek révén megfelelő minőségűvé válhatna a nagykárolyi háztartások csapjaiból folyó vezetékes víz. A tanács elé került ugyanis egy határozattervezet, amely a vízszolgáltató szamosdobi telephelye és Nagykároly közötti vezeték felújításának módosított megvalósíthatósági tanulmányára vonatkozott. A határozattervezet kapcsán a tanácsosok szóltak az egyre távolabbinak tűnő, jó minőségi nagykárolyi vezetékes vízről is. Brém Árpád tanácsos ismételten kikelt az ellen, hogy a vállalat ivóvizet számláz, ellenben nem ivóvizet biztosít a nagykárolyiaknak. Az Apaserv Rt. azt ígérte, hogy 2015-re jó lesz a nagykárolyiak vize is, azonban figyelembe véve az örökös gondokat, módosításokat, úgy tűnik, ez az ígéret soha nem valósul meg, boncolgatta a témát a tanácsos. Kovács Jenő polgármester abbéli aggályainak adott hangot (a sajtóból származó információira alapozva), hogy mivel Szatmárnémetiben nincs konszenzus az Apaserv tulajdoni viszonyai körül, meghiúsul az egész Masterplan. „Ki vállalja a felelősséget, a kudarc esetén?” — tette fel a kérdést Kovács. A tanácsosok a latolgatást követően megszavazták a határozattervezetet, a módosított megvalósíthatósági tanulmányra vonatkozóan.

A tanácsülést követően pedig a kastély lovagtermében egy vetítéssel egybekötött éves kiértékelésre került sor, a helyi vállalkozók, tanácsosok és közéleti személyiségek részvételével.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...