Rendkívüli kongresszust tart a Szociáldemokrata Párt
Utoljára módositva: 2019-06-29 07:55:26

Rendkívüli kongresszuson választja meg szombaton a Szociáldemokrata Párt (PSD) az alakulat elnökét, ügyvezető elnökét és főtitkárát.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága (CExN) pénteken hagyta jóvá a párt elnök-, ügyvezető elnök- és főtitkár-jelöltjeit – közölte a végrehajtó bizottsági ülés végén Viorica Dăncilă ügyvivő elnök. Dăncilă elmondta, a CExN pénteki ülésén leszögezték a PSD-kongresszus ütemtervét, a statútumon végrehajtandó módosításokat és validálták a jelölteket a három, szavazással eldöntendő tisztségbe. Azt is közölte, hogy a nagyobbik kormánypárt elnöki tisztségére négy személy pályázik, mind a négyük jelölését jóváhagyta a testület. További két, szintén a PSD-elnöki funkcióra pályázó személy nem teljesítette a jelölési feltételeket, ezért jelölésükről nem is szavazott a CExN. A négy elnökjelölt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae és Liviu Pleşoianu. Ilie Rotaru és Cătălin Stochiţă nem teljesítették a pályázási feltételeket.

Ügyvezető elnöki pozícióra eredetileg négyen jelentkeztek, de pénteken Eugen Teodorovici visszavonta jelölését, így Daniel Suciu, Daniel Florea és Sorin Bota maradt versenyben.

Főtitkári tisztségre Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar és Felix Stroe pályázik, miután Marius Dunca visszalépett.

Viorica Dăncilă pénteken úgy nyilatkozott, hogy a tisztújító kongresszuson egyfordulósak lesznek a választások.

A PSD rendkívüli kongresszusa szombaton 11 órakor kezdődik.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...