Rendkívüli kongresszust tart a Szociáldemokrata Párt
Utoljára módositva: 2019-06-29 07:55:26

Rendkívüli kongresszuson választja meg szombaton a Szociáldemokrata Párt (PSD) az alakulat elnökét, ügyvezető elnökét és főtitkárát.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága (CExN) pénteken hagyta jóvá a párt elnök-, ügyvezető elnök- és főtitkár-jelöltjeit – közölte a végrehajtó bizottsági ülés végén Viorica Dăncilă ügyvivő elnök. Dăncilă elmondta, a CExN pénteki ülésén leszögezték a PSD-kongresszus ütemtervét, a statútumon végrehajtandó módosításokat és validálták a jelölteket a három, szavazással eldöntendő tisztségbe. Azt is közölte, hogy a nagyobbik kormánypárt elnöki tisztségére négy személy pályázik, mind a négyük jelölését jóváhagyta a testület. További két, szintén a PSD-elnöki funkcióra pályázó személy nem teljesítette a jelölési feltételeket, ezért jelölésükről nem is szavazott a CExN. A négy elnökjelölt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae és Liviu Pleşoianu. Ilie Rotaru és Cătălin Stochiţă nem teljesítették a pályázási feltételeket.

Ügyvezető elnöki pozícióra eredetileg négyen jelentkeztek, de pénteken Eugen Teodorovici visszavonta jelölését, így Daniel Suciu, Daniel Florea és Sorin Bota maradt versenyben.

Főtitkári tisztségre Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar és Felix Stroe pályázik, miután Marius Dunca visszalépett.

Viorica Dăncilă pénteken úgy nyilatkozott, hogy a tisztújító kongresszuson egyfordulósak lesznek a választások.

A PSD rendkívüli kongresszusa szombaton 11 órakor kezdődik.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...