Rendkívüli kongresszust tart a Szociáldemokrata Párt
Utoljára módositva: 2019-06-29 07:55:26

Rendkívüli kongresszuson választja meg szombaton a Szociáldemokrata Párt (PSD) az alakulat elnökét, ügyvezető elnökét és főtitkárát.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága (CExN) pénteken hagyta jóvá a párt elnök-, ügyvezető elnök- és főtitkár-jelöltjeit – közölte a végrehajtó bizottsági ülés végén Viorica Dăncilă ügyvivő elnök. Dăncilă elmondta, a CExN pénteki ülésén leszögezték a PSD-kongresszus ütemtervét, a statútumon végrehajtandó módosításokat és validálták a jelölteket a három, szavazással eldöntendő tisztségbe. Azt is közölte, hogy a nagyobbik kormánypárt elnöki tisztségére négy személy pályázik, mind a négyük jelölését jóváhagyta a testület. További két, szintén a PSD-elnöki funkcióra pályázó személy nem teljesítette a jelölési feltételeket, ezért jelölésükről nem is szavazott a CExN. A négy elnökjelölt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae és Liviu Pleşoianu. Ilie Rotaru és Cătălin Stochiţă nem teljesítették a pályázási feltételeket.

Ügyvezető elnöki pozícióra eredetileg négyen jelentkeztek, de pénteken Eugen Teodorovici visszavonta jelölését, így Daniel Suciu, Daniel Florea és Sorin Bota maradt versenyben.

Főtitkári tisztségre Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar és Felix Stroe pályázik, miután Marius Dunca visszalépett.

Viorica Dăncilă pénteken úgy nyilatkozott, hogy a tisztújító kongresszuson egyfordulósak lesznek a választások.

A PSD rendkívüli kongresszusa szombaton 11 órakor kezdődik.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...