Rendőrkutya akcióban
Utoljára módositva: 2019-10-16 15:32:03

A figyelmeztető lövések hatástalanok maradtak, de Rot rendőrkutya megállította az ukrán cigarettacsempészt a bikszádi domboldalon.

Az avasfelsőfalui határrendészek járőregysége vette észre október 15-én délelőtt a Bikszád közeli domboldalon azt a csoportot, amelynek tagjai nagyméretű — s dizájnváltásként nem fekete, hanem üdezöld színű műanyagba burkolt — dobozokat cipelve igyekeztek az ország belseje felé. A csoport tagjai sem a megállásra felszólító hangjelzést, sem a levegőbe leadott három figyelmeztető lövést nem vették figyelembe és csomagjaikat hátrahagyva, futva igyekeztek a zöldhatár, valamint az ukrán terület irányába. „Akit” azonban nem lehetett figyelmen kívül hagyni, az Rot rendőrkutya volt, ő ugyanis gyorsan megállásra és megadásra kényszerítette a 23 éves V. H.-t, azonban a többi málhahordónak (kihasználva a nehezen járható, sziklás terep és sűrű erdő kínálta lehetőséget) sikerült visszamenekülnie Ukrajnába.

A területet átfésülő határrendészek az országhatártól körülbelül másfél kilométerre 18 nagyméretű dobozt találtak, amelyekben összesen 6300 csomag, különböző márkajelzésű, ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta volt. A 73 710 lejnyi dohányárut a hatóság elkobozta, az ukrán fiatalembert 24 órára előállították és illegális határátlépés, valamint csempészés vádjával indítottak eljárást ellene, ugyanakkor folytatják a nyomozást társai azonosítása érdekében.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...