Rendszám-felismerő kamerák
Utoljára módositva: 2014-07-25 22:37:12

Szeptembertől főleg az autós forgalmat fogják figyelni a szatmárnémeti köztéri megfigyelő kamerák, de ha beválik és fenntartható a rendszer, még több ilyet helyeznek majd működésbe.

 

Eddig csak az útadó-figyelő matrica pásztázta a forgalmat, nemsokára újabbak is fogják

Alig több mint egy hónap múlva hatvanhat kamera fogja figyelni a szatmárnémeti közterületeket. Többek között a Burdea sarki, a Crinului sarki, a Láncos-templom és az ócskapiac előtti kereszteződéseknél lettek felszerelve közterület-megfigyelő kamerák, de a nagypiacnál és néhány játszótér közelében is vannak már ilyenek felszerelve. Minden ki- és bevezető utat is figyelni fognak szeptembertől, állítólag a bűnelkövetők mozgását figyelve lehet a legtöbb információval hozzájárulni egy-egy nyomozás sikeres kimeneteléhez, tudni azt, hogy melyik autó hány órakor hol járt, kulcsfontosságú lehet az adatgyűjtés során. A kamerán át kapott mozgóképek és a személyi igazolványok készítése után is digitálisan tárolt képek összehasonlítása alapján nem fognak senkit beazonosítani úgy, ahogy azt az amerikai filmekben láthatjuk, oszlatta el a félreértéseket az ügyben nyilatkozó szatmárnémeti rendőrigazgató. Amire azonban jók lehetnek a kamerák, hogy az elkövető ruházata, alkata és esetleg vonásai alapján megkönnyítsék a nyomozók munkáját. A rendszert mozgatható- és fix kamerák is kiszolgálják majd, előbbi 0,6 megapixeles felbontású képeket fog továbbítani, utóbbi pedig 1,4 megapixeleseket.

A kamerákat kezelő szoftvernek lesz egy automatikus rendszámfelismerő funkciója is, árulta el Sorin Nadoş, a megfigyelőrendszer működtetésében felelős városi rendőrségi munkatárs, amelyik magától beolvassa és menti a kamera előtt elhaladó autók rendszámát, sőt ha egy előre bevitt, valami miatt keresett autó rendszámára bukkan, figyelmezteti is a rendszerkezelőt.

Az autók adatait ugyanúgy, mint az egyéb felvételeket, harminc napig őrzik a megfigyelő-központ adattárolói, a megfelelő felhatalmazás birtokában csak hatósági személynek adják ki, féltékeny férjnek vagy feleségnek nincs esélye.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...