Rendszám-felismerő kamerák
Utoljára módositva: 2014-07-25 22:37:12

Szeptembertől főleg az autós forgalmat fogják figyelni a szatmárnémeti köztéri megfigyelő kamerák, de ha beválik és fenntartható a rendszer, még több ilyet helyeznek majd működésbe.

 

Eddig csak az útadó-figyelő matrica pásztázta a forgalmat, nemsokára újabbak is fogják

Alig több mint egy hónap múlva hatvanhat kamera fogja figyelni a szatmárnémeti közterületeket. Többek között a Burdea sarki, a Crinului sarki, a Láncos-templom és az ócskapiac előtti kereszteződéseknél lettek felszerelve közterület-megfigyelő kamerák, de a nagypiacnál és néhány játszótér közelében is vannak már ilyenek felszerelve. Minden ki- és bevezető utat is figyelni fognak szeptembertől, állítólag a bűnelkövetők mozgását figyelve lehet a legtöbb információval hozzájárulni egy-egy nyomozás sikeres kimeneteléhez, tudni azt, hogy melyik autó hány órakor hol járt, kulcsfontosságú lehet az adatgyűjtés során. A kamerán át kapott mozgóképek és a személyi igazolványok készítése után is digitálisan tárolt képek összehasonlítása alapján nem fognak senkit beazonosítani úgy, ahogy azt az amerikai filmekben láthatjuk, oszlatta el a félreértéseket az ügyben nyilatkozó szatmárnémeti rendőrigazgató. Amire azonban jók lehetnek a kamerák, hogy az elkövető ruházata, alkata és esetleg vonásai alapján megkönnyítsék a nyomozók munkáját. A rendszert mozgatható- és fix kamerák is kiszolgálják majd, előbbi 0,6 megapixeles felbontású képeket fog továbbítani, utóbbi pedig 1,4 megapixeleseket.

A kamerákat kezelő szoftvernek lesz egy automatikus rendszámfelismerő funkciója is, árulta el Sorin Nadoş, a megfigyelőrendszer működtetésében felelős városi rendőrségi munkatárs, amelyik magától beolvassa és menti a kamera előtt elhaladó autók rendszámát, sőt ha egy előre bevitt, valami miatt keresett autó rendszámára bukkan, figyelmezteti is a rendszerkezelőt.

Az autók adatait ugyanúgy, mint az egyéb felvételeket, harminc napig őrzik a megfigyelő-központ adattárolói, a megfelelő felhatalmazás birtokában csak hatósági személynek adják ki, féltékeny férjnek vagy feleségnek nincs esélye.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...