Rendszám-felismerő kamerák
Utoljára módositva: 2014-07-25 22:37:12

Szeptembertől főleg az autós forgalmat fogják figyelni a szatmárnémeti köztéri megfigyelő kamerák, de ha beválik és fenntartható a rendszer, még több ilyet helyeznek majd működésbe.

 

Eddig csak az útadó-figyelő matrica pásztázta a forgalmat, nemsokára újabbak is fogják

Alig több mint egy hónap múlva hatvanhat kamera fogja figyelni a szatmárnémeti közterületeket. Többek között a Burdea sarki, a Crinului sarki, a Láncos-templom és az ócskapiac előtti kereszteződéseknél lettek felszerelve közterület-megfigyelő kamerák, de a nagypiacnál és néhány játszótér közelében is vannak már ilyenek felszerelve. Minden ki- és bevezető utat is figyelni fognak szeptembertől, állítólag a bűnelkövetők mozgását figyelve lehet a legtöbb információval hozzájárulni egy-egy nyomozás sikeres kimeneteléhez, tudni azt, hogy melyik autó hány órakor hol járt, kulcsfontosságú lehet az adatgyűjtés során. A kamerán át kapott mozgóképek és a személyi igazolványok készítése után is digitálisan tárolt képek összehasonlítása alapján nem fognak senkit beazonosítani úgy, ahogy azt az amerikai filmekben láthatjuk, oszlatta el a félreértéseket az ügyben nyilatkozó szatmárnémeti rendőrigazgató. Amire azonban jók lehetnek a kamerák, hogy az elkövető ruházata, alkata és esetleg vonásai alapján megkönnyítsék a nyomozók munkáját. A rendszert mozgatható- és fix kamerák is kiszolgálják majd, előbbi 0,6 megapixeles felbontású képeket fog továbbítani, utóbbi pedig 1,4 megapixeleseket.

A kamerákat kezelő szoftvernek lesz egy automatikus rendszámfelismerő funkciója is, árulta el Sorin Nadoş, a megfigyelőrendszer működtetésében felelős városi rendőrségi munkatárs, amelyik magától beolvassa és menti a kamera előtt elhaladó autók rendszámát, sőt ha egy előre bevitt, valami miatt keresett autó rendszámára bukkan, figyelmezteti is a rendszerkezelőt.

Az autók adatait ugyanúgy, mint az egyéb felvételeket, harminc napig őrzik a megfigyelő-központ adattárolói, a megfelelő felhatalmazás birtokában csak hatósági személynek adják ki, féltékeny férjnek vagy feleségnek nincs esélye.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 20.
Ha némi kockázattal jár az ismerkedés, főleg ha sikerélménnyel zárul, az csak tovább növeli önbizalmát. Most sem lesz ez másként, ha megteszi az első lépést.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...