Rendszeres varjúkergetés
Utoljára módositva: 2014-03-14 20:42:30

Újra és újra vissza fognak térni azokra a helyekre magasnyomású vízágyújukkal a szatmárnémeti tűzoltók, ahol fészket raknak a magasabb fákra a vetési varjak. Tegnap Szatmárnémetiben az Anghel Saligny utcai parkban, a régi kórház előtti Eroilor Revoluţiei parkban és a Kossuth-kertben verték le vízsugarakkal a varjúfészkeket, összesen több mint kétszázat.

Temesváron állítólag három évbe telt, mire hasonló módszerrel megszabadultak a városban költő vetési varjaktól.

Úgy tudjuk, a madárellenes akciók ellen egyetlen bejelentés érkezett a környezetvédelmi őrszolgálathoz, két nappal a pénteki akció megkezdése előtt, azonban a helyszínen ettől a közhivataltól senki nem volt jelen. Az internetes ügyfélkapun keresztül benyújtott panasz arra hivatkozik, hogy a román növény- és állatvédelmi törvény szerint a szabadon vadászható madarak is védettséget élveznek a párzási, illetve költési időszakban, ami pedig a szóban forgó vetési varjak esetében február elsején megkezdődött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...