Rendszeres varjúkergetés
Utoljára módositva: 2014-03-14 20:42:30

Újra és újra vissza fognak térni azokra a helyekre magasnyomású vízágyújukkal a szatmárnémeti tűzoltók, ahol fészket raknak a magasabb fákra a vetési varjak. Tegnap Szatmárnémetiben az Anghel Saligny utcai parkban, a régi kórház előtti Eroilor Revoluţiei parkban és a Kossuth-kertben verték le vízsugarakkal a varjúfészkeket, összesen több mint kétszázat.

Temesváron állítólag három évbe telt, mire hasonló módszerrel megszabadultak a városban költő vetési varjaktól.

Úgy tudjuk, a madárellenes akciók ellen egyetlen bejelentés érkezett a környezetvédelmi őrszolgálathoz, két nappal a pénteki akció megkezdése előtt, azonban a helyszínen ettől a közhivataltól senki nem volt jelen. Az internetes ügyfélkapun keresztül benyújtott panasz arra hivatkozik, hogy a román növény- és állatvédelmi törvény szerint a szabadon vadászható madarak is védettséget élveznek a párzási, illetve költési időszakban, ami pedig a szóban forgó vetési varjak esetében február elsején megkezdődött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...