Rendszeres varjúkergetés
Utoljára módositva: 2014-03-14 20:42:30

Újra és újra vissza fognak térni azokra a helyekre magasnyomású vízágyújukkal a szatmárnémeti tűzoltók, ahol fészket raknak a magasabb fákra a vetési varjak. Tegnap Szatmárnémetiben az Anghel Saligny utcai parkban, a régi kórház előtti Eroilor Revoluţiei parkban és a Kossuth-kertben verték le vízsugarakkal a varjúfészkeket, összesen több mint kétszázat.

Temesváron állítólag három évbe telt, mire hasonló módszerrel megszabadultak a városban költő vetési varjaktól.

Úgy tudjuk, a madárellenes akciók ellen egyetlen bejelentés érkezett a környezetvédelmi őrszolgálathoz, két nappal a pénteki akció megkezdése előtt, azonban a helyszínen ettől a közhivataltól senki nem volt jelen. Az internetes ügyfélkapun keresztül benyújtott panasz arra hivatkozik, hogy a román növény- és állatvédelmi törvény szerint a szabadon vadászható madarak is védettséget élveznek a párzási, illetve költési időszakban, ami pedig a szóban forgó vetési varjak esetében február elsején megkezdődött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...