Rengeteg helyzet, két gól
Utoljára módositva: 2014-08-17 19:28:39

Újabb felkészülési mérkőzést játszott szombaton a második ligás Szatmárnémeti Olimpia, a csapat ezúttal a Váradszentandrás otthonában lépett pályára, és két góllal nyert is.

Gavrilescu (előtérben) az Olimpia második gólját szerezte Váradszentandráson

Miután pénteken délután a nagyrészt juniorokból álló Szatmárnémeti Olimpia alakulata gól nélküli döntetlenre mérkőzött Máramarosszigeten, szombaton pályára lépett a bajnokságban alapcsapatnak szánt gárda is, amely a Bihar megyei negyedik ligában szereplő Váradszentandrás otthonában játszott. A második ligás szatmári gárdának nem jelentett különösebb gondot az ellenfél, a mérkőzés során, kivéve Anca kapust, szinte mindenki előtt adódott lehetőség gólszerzésre, de a rengeteg helyzetből csak két gól született, mindkettő az első félidőben Boştină és Gavrilescu révén. „Semmi meglepő nem lett volna, ha féltucattal nyerünk, kapufákat lőttünk, ziccerek maradtak ki. Reméljük, a fiúk a bajnokságra tartalékoltak, akkor húzzák majd fel a góllövő cipőjüket. A játék már kezd kialakulni, de még össze kell csiszolódnia, kovácsolódnia a csapatnak, erőnlétileg minden rendben van” — nyilatkozta Csík Tibor technikai igazgató. A második liga elmúlt idényében vezetőedzőként tevékenykedő szakember szerint a Váradszentandrás ellen pályára lépett játékosok alkotják majd a bajnokságba nevezendő keretet, hozzájuk az itthon maradottak közül még hárman-négyen csatlakozhatnak, mint Rus Romario, Lukács vagy Feier.

A vasárnapi pihenőnap után az Olimpia hétfőn délután tart edzést, akkor a csapat már tudni fogja, hogy a hónap végén rajtoló új idényben ki ellen kezdi majd meg a pontvadászatot, ugyanis a szövetség székhelyén ma 11 órától sorsolják ki a másodosztály őszi szezonjának programját. Amint arról beszámoltunk, a szatmári alakulat a 11 csapatos második csoportban szerepel majd, a gárda Nagyvárad, Temesvár, Râmnicu Vâlcea, Câmpina, Mioveni, Karánsebes, Resicabánya, Slatina, Pankota és Tatrang ellen lép majd pályára, mint a fentiekből kitűnik, a csapatra nagyrészt hosszú utazások várnak. Az alacsony létszám miatt az oda-vissszavágós szakasz után rájátszás is lesz, felsőházi (1-6. helyezettek) és alsóházi (7-11. helyezettek), ahova a csapatok magukkal viszik az alapszakaszbeli pontjaikat. A csoportból az első jut fel az élvonalba, és az utolsó esik ki. Felkészülési mérkőzés: Váradszentandrási Crişul – Szatmárnémeti Olimpia 0-2 (Boştină 18., Gavrilescu 36.). Az Olimpia összeállítása: Anca (Fila 80.) – Munteanu, Bălău, Heil, Iuhas, Gavrilescu, Scvartzkopf, Bic, Neagu, Bujor, Boştină. Játszott még: Burlacu, Faur, Villand, Micaş, Laso, Apostu, Mureşan.

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...