Részeg pályaőrök Lucăceniben
Utoljára módositva: 2014-09-04 15:14:37

Tíz piros lapot osztottak ki a bírók az elmúlt hétvégi megyei bajnoki mérkőzéseken, bár az idény első meccseit rendezték. Ezek szerint süket fülekre talált az AJF sportszerűségre való felkérése.

10 piros lapot osztottak ki a bírók

Bőven akadt munkája a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottságának a kedd késő délutáni gyűlésén. Gyakorlatilag ez volt a szezon első gyűlése, mivel a megyei bajnokságok öt csoportjából négy esetében rendezték az első fordulót az elmúlt hétvégén.

„Szokatlanul sok volt a durvaság. Az első fordulókban nem szokott ennyi ügy lenni,

főleg piros lapos eltiltások esetében” – mondta Pataki Zoltán, a fegyelmi bizottság elnöke.

Az ötödosztályos Szopori Dacia játékosa, Daniel Lincă például azonnal „kivett” magának a csapattól egy négy fordulós „kényszabadságot”, mivel Gencsi SE otthonában rendezett mérkőzésen arcon dobta a labdával a játékvezetőt. Ráadásul a csapatának is szenvednie kellett miatta, ugyanis a sípmester – a piros lap kiosztása után – azonnal, még a 30. percben lefújta a mérkőzést. Éppen ezért, a gencsiek zöldasztalnál nyerték meg a meccset 3–0 arányban.

Másik négy játékos két–két fordulóra lett eltiltva: Szőcsi Gerhard (Mezőpetri Victoria) a bírót szidta, David Lazăr (Érkávási Olimpia) az ellenfelét ütötte meg szándékosan, Simon Richárd (Viitorul Lucăceni) az ellenfelét köpte le, a szenvedő alany, Halmosi Patrik (Mezőfényi Fröhlich) pedig Simon nyakát szorongatta meg.

Lucăceniben egyébként feszült hangulatban zajlott a bajnoki meccs. A pálya körüli őrséggel megbízott személyek ugyanis ittas állapotban beszaladtak a pályára és szidni kezdték az asszisztenst, kevés híján megütötték a bírót. Ezért a Viitorult 300 lej bírság kifizetésére kötelezték, illetve utolsó figyelmeztetést kaptak az AJF fegyelmi bizottságától.

Öt játékos egy fordulóra lett eltiltva, ők kevésbé súlyos vétségeket követtek el a csapatuk elmúlt hétvégi bajnoki mérkőzésén, de ki lettek állítva a meccs idején.

Mint arra számítani lehetett, a Pálfalvi Unirea zöldasztalnál vesztette el 3–0-ra a Borválaszúti Prietenia elleni találkozót, mivel a 80. percben, 3–2-es Prietenia–vezetésnél indokolatlanul vonult le a pályáról a csapat. Továbbá az Avasfelsőfalui Energia és a Szárazberki Unirea játék nélkül szerezte meg a három pontot (zöldasztalnál 3–0-ra nyertek), mivel nem jelent meg az ellenfél, a Szamoskrassói Someşul, illetve az Avasújfalui FC. Utóbbi két együttes 400, illetve 300 lej bírságot is ki kell fizessen. A Nagytarnai Înfrăţirea is játék nélkül vesztett 3–0-ra, ugyanis úgy mentek a Halmi Speranţa elleni meccsre, hogy a játékosoknak nem volt meg a kötelező évi sportorvosi vizsgálat.

Az AJF vezetői egyébként a júliusi közgyűlésen arra kérték a klubok képviselőit, hogy fegyelmezzék a játékosokat és a csapatok képviselőit, hogy csökkenteni tudják a sportszerűtlen esetek számát. Azonban ezeket az eseteket látva, úgy tűnik, az felhívás süket fülekre talált, ugyanis rengeteg volt a bírók, illetve az ellenféllel szemben elkövetett sportszerűtlen megnyilvánulás, és ezeknek nincs keresni valójuk a sportpályán.

Eltiltások

Egy forduló: Pál Lóránd (Pálfalvai Unirea; 45 lej büntetés), Cătălin Borzan (Tasnádszántói Vulturii; 20 lej), Buchmüller Ervin (Tasnádszántói Vulturii; 20 lej), Szepler Bertold (Mezőteremi Victoria; 20 lej), Oláh Eduárd (Érkávási Olimpia; 20 lej).

Két forduló: Szőcsi Gerhárd (Mezőpetri Victoria; 75 lej), Simon Richárd (Viitorul Lucăceni; 65 lej), Halmosi Patrik (Mezőfényi Fröhlich; 65 lej), David Lazăr (Érkávási Olimpia; 45 lej).

Négy forduló: Daniel Lincă (Szopori Dacia; 75 lej).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...