Részeg pályaőrök Lucăceniben
Utoljára módositva: 2014-09-04 15:14:37

Tíz piros lapot osztottak ki a bírók az elmúlt hétvégi megyei bajnoki mérkőzéseken, bár az idény első meccseit rendezték. Ezek szerint süket fülekre talált az AJF sportszerűségre való felkérése.

10 piros lapot osztottak ki a bírók

Bőven akadt munkája a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottságának a kedd késő délutáni gyűlésén. Gyakorlatilag ez volt a szezon első gyűlése, mivel a megyei bajnokságok öt csoportjából négy esetében rendezték az első fordulót az elmúlt hétvégén.

„Szokatlanul sok volt a durvaság. Az első fordulókban nem szokott ennyi ügy lenni,

főleg piros lapos eltiltások esetében” – mondta Pataki Zoltán, a fegyelmi bizottság elnöke.

Az ötödosztályos Szopori Dacia játékosa, Daniel Lincă például azonnal „kivett” magának a csapattól egy négy fordulós „kényszabadságot”, mivel Gencsi SE otthonában rendezett mérkőzésen arcon dobta a labdával a játékvezetőt. Ráadásul a csapatának is szenvednie kellett miatta, ugyanis a sípmester – a piros lap kiosztása után – azonnal, még a 30. percben lefújta a mérkőzést. Éppen ezért, a gencsiek zöldasztalnál nyerték meg a meccset 3–0 arányban.

Másik négy játékos két–két fordulóra lett eltiltva: Szőcsi Gerhard (Mezőpetri Victoria) a bírót szidta, David Lazăr (Érkávási Olimpia) az ellenfelét ütötte meg szándékosan, Simon Richárd (Viitorul Lucăceni) az ellenfelét köpte le, a szenvedő alany, Halmosi Patrik (Mezőfényi Fröhlich) pedig Simon nyakát szorongatta meg.

Lucăceniben egyébként feszült hangulatban zajlott a bajnoki meccs. A pálya körüli őrséggel megbízott személyek ugyanis ittas állapotban beszaladtak a pályára és szidni kezdték az asszisztenst, kevés híján megütötték a bírót. Ezért a Viitorult 300 lej bírság kifizetésére kötelezték, illetve utolsó figyelmeztetést kaptak az AJF fegyelmi bizottságától.

Öt játékos egy fordulóra lett eltiltva, ők kevésbé súlyos vétségeket követtek el a csapatuk elmúlt hétvégi bajnoki mérkőzésén, de ki lettek állítva a meccs idején.

Mint arra számítani lehetett, a Pálfalvi Unirea zöldasztalnál vesztette el 3–0-ra a Borválaszúti Prietenia elleni találkozót, mivel a 80. percben, 3–2-es Prietenia–vezetésnél indokolatlanul vonult le a pályáról a csapat. Továbbá az Avasfelsőfalui Energia és a Szárazberki Unirea játék nélkül szerezte meg a három pontot (zöldasztalnál 3–0-ra nyertek), mivel nem jelent meg az ellenfél, a Szamoskrassói Someşul, illetve az Avasújfalui FC. Utóbbi két együttes 400, illetve 300 lej bírságot is ki kell fizessen. A Nagytarnai Înfrăţirea is játék nélkül vesztett 3–0-ra, ugyanis úgy mentek a Halmi Speranţa elleni meccsre, hogy a játékosoknak nem volt meg a kötelező évi sportorvosi vizsgálat.

Az AJF vezetői egyébként a júliusi közgyűlésen arra kérték a klubok képviselőit, hogy fegyelmezzék a játékosokat és a csapatok képviselőit, hogy csökkenteni tudják a sportszerűtlen esetek számát. Azonban ezeket az eseteket látva, úgy tűnik, az felhívás süket fülekre talált, ugyanis rengeteg volt a bírók, illetve az ellenféllel szemben elkövetett sportszerűtlen megnyilvánulás, és ezeknek nincs keresni valójuk a sportpályán.

Eltiltások

Egy forduló: Pál Lóránd (Pálfalvai Unirea; 45 lej büntetés), Cătălin Borzan (Tasnádszántói Vulturii; 20 lej), Buchmüller Ervin (Tasnádszántói Vulturii; 20 lej), Szepler Bertold (Mezőteremi Victoria; 20 lej), Oláh Eduárd (Érkávási Olimpia; 20 lej).

Két forduló: Szőcsi Gerhárd (Mezőpetri Victoria; 75 lej), Simon Richárd (Viitorul Lucăceni; 65 lej), Halmosi Patrik (Mezőfényi Fröhlich; 65 lej), David Lazăr (Érkávási Olimpia; 45 lej).

Négy forduló: Daniel Lincă (Szopori Dacia; 75 lej).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...