Részleges helyhatósági és parlamenti választás
Utoljára módositva: 2014-03-20 09:06:18

A tegnapi kormányülésen jóváhagyták azt a tervezetet, melynek értelmében május 25-én, az európai parlamenti választás időpontjával egyidejűleg részleges helyhatósági és parlamenti választásokat is szerveznek hazánkban.

Victor Ponta miniszterelnök nyilatkozatában rámutatott, felkérte a polgármestereket, megyei tanácsok elnökeit, illetve a belügyminisztérium vezetőit, gondoskodjanak arról, hogy mindkét választási procedúra zökkenőmentesen alakuljon. A tegnap jóváhagyott kormányhatározat eredményeként május 25-én a 18-as számú (Galaţi megye), a 20-as számú (Gorj megye), a 22-es számú (Hunyad megye), a 25-ös számú (Ilfov megye), a 32-es számú (Szatmár megye) és a 42-es számú (Bukarest) választási körzetben szerveznek részleges helyhatósági és parlamenti választásokat a megüresedett szenátori, illetve parlamenti képviselői helyek betöltésére. Szatmár megye azért érintett az időközi választások megszervezésében, mivel 2013 őszén a Nemzeti Liberális Párt (PNL) európai parlamenti képviselővé delegálta Ovidiu Silaghi szatmári parlamenti képviselőt, így a kettes körzet lakosai képviselő nélkül maradtak a parlamentben. Ovidiu Silaghi a 2-es körzet jelöltjeként nyerte meg az USL színeiben a parlamenti képviselői választást, megelőzve Szász Piroskát, az RMDSZ jelöltjét. Azt egyelőre nem lehet tudni, kik lesznek a jelöltek a május 25-i választáson, egyelőre csak a PSD nevezte meg jelöltjét Ciprian Ardelean személyében. Érdekes fordulatot hozhat a PNL jelöltállítása azt követően, hogy Ovidiu Silaghi nem került befutó helyre a PNL európai parlamenti jelöltjeinek listáján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...