Részleges helyhatósági és parlamenti választás
Utoljára módositva: 2014-03-20 09:06:18

A tegnapi kormányülésen jóváhagyták azt a tervezetet, melynek értelmében május 25-én, az európai parlamenti választás időpontjával egyidejűleg részleges helyhatósági és parlamenti választásokat is szerveznek hazánkban.

Victor Ponta miniszterelnök nyilatkozatában rámutatott, felkérte a polgármestereket, megyei tanácsok elnökeit, illetve a belügyminisztérium vezetőit, gondoskodjanak arról, hogy mindkét választási procedúra zökkenőmentesen alakuljon. A tegnap jóváhagyott kormányhatározat eredményeként május 25-én a 18-as számú (Galaţi megye), a 20-as számú (Gorj megye), a 22-es számú (Hunyad megye), a 25-ös számú (Ilfov megye), a 32-es számú (Szatmár megye) és a 42-es számú (Bukarest) választási körzetben szerveznek részleges helyhatósági és parlamenti választásokat a megüresedett szenátori, illetve parlamenti képviselői helyek betöltésére. Szatmár megye azért érintett az időközi választások megszervezésében, mivel 2013 őszén a Nemzeti Liberális Párt (PNL) európai parlamenti képviselővé delegálta Ovidiu Silaghi szatmári parlamenti képviselőt, így a kettes körzet lakosai képviselő nélkül maradtak a parlamentben. Ovidiu Silaghi a 2-es körzet jelöltjeként nyerte meg az USL színeiben a parlamenti képviselői választást, megelőzve Szász Piroskát, az RMDSZ jelöltjét. Azt egyelőre nem lehet tudni, kik lesznek a jelöltek a május 25-i választáson, egyelőre csak a PSD nevezte meg jelöltjét Ciprian Ardelean személyében. Érdekes fordulatot hozhat a PNL jelöltállítása azt követően, hogy Ovidiu Silaghi nem került befutó helyre a PNL európai parlamenti jelöltjeinek listáján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...