Részleges helyhatósági és parlamenti választás
Utoljára módositva: 2014-03-20 09:06:18

A tegnapi kormányülésen jóváhagyták azt a tervezetet, melynek értelmében május 25-én, az európai parlamenti választás időpontjával egyidejűleg részleges helyhatósági és parlamenti választásokat is szerveznek hazánkban.

Victor Ponta miniszterelnök nyilatkozatában rámutatott, felkérte a polgármestereket, megyei tanácsok elnökeit, illetve a belügyminisztérium vezetőit, gondoskodjanak arról, hogy mindkét választási procedúra zökkenőmentesen alakuljon. A tegnap jóváhagyott kormányhatározat eredményeként május 25-én a 18-as számú (Galaţi megye), a 20-as számú (Gorj megye), a 22-es számú (Hunyad megye), a 25-ös számú (Ilfov megye), a 32-es számú (Szatmár megye) és a 42-es számú (Bukarest) választási körzetben szerveznek részleges helyhatósági és parlamenti választásokat a megüresedett szenátori, illetve parlamenti képviselői helyek betöltésére. Szatmár megye azért érintett az időközi választások megszervezésében, mivel 2013 őszén a Nemzeti Liberális Párt (PNL) európai parlamenti képviselővé delegálta Ovidiu Silaghi szatmári parlamenti képviselőt, így a kettes körzet lakosai képviselő nélkül maradtak a parlamentben. Ovidiu Silaghi a 2-es körzet jelöltjeként nyerte meg az USL színeiben a parlamenti képviselői választást, megelőzve Szász Piroskát, az RMDSZ jelöltjét. Azt egyelőre nem lehet tudni, kik lesznek a jelöltek a május 25-i választáson, egyelőre csak a PSD nevezte meg jelöltjét Ciprian Ardelean személyében. Érdekes fordulatot hozhat a PNL jelöltállítása azt követően, hogy Ovidiu Silaghi nem került befutó helyre a PNL európai parlamenti jelöltjeinek listáján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 23.
Érdemes megragadnia a felajánlott továbbképzési lehetőséget, akár szakmai téren teheti ezt meg, akár önismeretét fejlesztheti valahogyan.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...