Részt venni Isten munkájában
Utoljára módositva: 2014-05-02 09:50:02

A Munkás Szent József tiszteletére felszentelt pusztadaróci római katolikus templomban tartottak tegnap búcsút. Az eseményen Nm. és Ft. Schönberger Jenő is szólt az egybegyűltekhez.

 

Templombúcsúra gyűltek össze tegnap a pusztadaróci római katolikus templomban, ahol Nm. és Ft. Schönberger Jenő, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye püspöke szólt elsőként a hívekhez, majd Ft. Tatár Zoltán kisdengelegi lelkész szentbeszédét hallgathatták meg az egybegyűltek. A tegnapi eseményen nem csak a helyi lakosok vettek részt, hanem a környékbeli falvakból is érkeztek hívek. A templombúcsún jelen volt Pusztadaróc község polgármestere, Găman Mihály és Versényi István református lelkipásztor is.

 

Teszi a dolgát

 

Mint a megyéspüspök megfogalmazta, Szent József az Anyaszentegyház védőszentje is, de bárkié lehet, aki Jézus nevelőapját mint példaképet, a cselekedetekkel beszélő gondoskodás példáját szeretné követni. József a szolgálat embere, a cselekedetekkel beszélő gondoskodás példája. Ott van, ahol szükséges a jelenléte, nem magyarázkodik, egyszerűen csak jelen van, teszi a dolgát, azt, amit kell. Azt, amit Isten ráruházott. S azok is, akik becsületesen dolgoznak, vagy éppen tanulnak, voltaképpen Isten munkájában vesznek részt — úgy, mint egykoron Szent József. Bár sokan büntetésképp fogják fel azt, hogy dolgozniuk vagy éppen tanulniuk kell, de megadatott az a kegyelem, hogy bárki felismerje azt, hogy a munka, a szorgoskodás voltaképpen egy lehetőség arra, hogy az ember alkosson, megvalósítson valamit, aminek örülni tud, s ezzel is kifejezze háláját Teremtője iránt, ugyanakkor Isten dicsőségét szolgálja.

 

Köszönet

 

Az áldozást követően Ft. Molnár Eduárd Gábor decemberben kihelyezett pusztadaróci plébános szólt a hívekhez. Megköszönte a részvételt mindenkinek: mind a szép számban összegyűlt paptestvéreinek, mind a híveknek. Végül, de nem utolsósorban háláját fejezte ki mindenkinek, aki a munkájával vagy bármilyen egyéb segítséggel hozzájárult a tegnapi ünnep még szebbé és emlékezetesebbé tételéhez.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...