Részt venni Isten munkájában
Utoljára módositva: 2014-05-02 09:50:02

A Munkás Szent József tiszteletére felszentelt pusztadaróci római katolikus templomban tartottak tegnap búcsút. Az eseményen Nm. és Ft. Schönberger Jenő is szólt az egybegyűltekhez.

 

Templombúcsúra gyűltek össze tegnap a pusztadaróci római katolikus templomban, ahol Nm. és Ft. Schönberger Jenő, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye püspöke szólt elsőként a hívekhez, majd Ft. Tatár Zoltán kisdengelegi lelkész szentbeszédét hallgathatták meg az egybegyűltek. A tegnapi eseményen nem csak a helyi lakosok vettek részt, hanem a környékbeli falvakból is érkeztek hívek. A templombúcsún jelen volt Pusztadaróc község polgármestere, Găman Mihály és Versényi István református lelkipásztor is.

 

Teszi a dolgát

 

Mint a megyéspüspök megfogalmazta, Szent József az Anyaszentegyház védőszentje is, de bárkié lehet, aki Jézus nevelőapját mint példaképet, a cselekedetekkel beszélő gondoskodás példáját szeretné követni. József a szolgálat embere, a cselekedetekkel beszélő gondoskodás példája. Ott van, ahol szükséges a jelenléte, nem magyarázkodik, egyszerűen csak jelen van, teszi a dolgát, azt, amit kell. Azt, amit Isten ráruházott. S azok is, akik becsületesen dolgoznak, vagy éppen tanulnak, voltaképpen Isten munkájában vesznek részt — úgy, mint egykoron Szent József. Bár sokan büntetésképp fogják fel azt, hogy dolgozniuk vagy éppen tanulniuk kell, de megadatott az a kegyelem, hogy bárki felismerje azt, hogy a munka, a szorgoskodás voltaképpen egy lehetőség arra, hogy az ember alkosson, megvalósítson valamit, aminek örülni tud, s ezzel is kifejezze háláját Teremtője iránt, ugyanakkor Isten dicsőségét szolgálja.

 

Köszönet

 

Az áldozást követően Ft. Molnár Eduárd Gábor decemberben kihelyezett pusztadaróci plébános szólt a hívekhez. Megköszönte a részvételt mindenkinek: mind a szép számban összegyűlt paptestvéreinek, mind a híveknek. Végül, de nem utolsósorban háláját fejezte ki mindenkinek, aki a munkájával vagy bármilyen egyéb segítséggel hozzájárult a tegnapi ünnep még szebbé és emlékezetesebbé tételéhez.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...