RMDSZ: partner marad az NDF
Utoljára módositva: 2014-11-27 09:50:12

Változtatnának a Tarom légitársaság téli menetrendjén, módosulhat a munkatörvénykönyv és gesztust tenne a törvényhozás a kommunisták által zaklatottak és leszármazottaik irányába.

Ragaszkodik a német fórumhoz az RMDSZ vezetősége

Sajtótájékoztatót tartott tegnap Pataki Csaba megyei, valamint Kereskényi Gábor szatmárnémeti RMDSZ-elnök, a szövetség konkrét terveiről azonban nem sokat árultak el az újságírók faggatózása ellenére sem. Kitérő választ adtak annak kapcsán, hogy törekszenek-e egy alpolgármesteri tisztség megszerzésére Szatmárnémetiben. Pataki Csaba ezzel kapcsolatban kifejtette: számukra nem a funkciók a fontosak, hanem az, hogy garantálva legyen törekvéseik sikere. Ennek érdekében pedig bármely politikai alakulattal hajlandóak tárgyalni. Egy dolgot azonban kihangsúlyoztak: a Német Demokrata Fórummal (NDF) a jövőben is együtt kívánnak működni. Mint ismeretes, az RMDSZ 24 éve kollaborál Szatmár megyei szinten a fórummal. A két politikus a jövőbeni partnerségre vonatkozó kijelentéseivel minden bizonnyal azokat a sajtóértesüléseket kívánta cáfolni, melyek szerint az NDF fel kívánja rúgni a koalíciót, volt vezetőjük, Klaus Iohannis államelnökké választása következtében ugyanis megnőtt a fórum politikai súlya. Lapunk megkeresésére korábban az NDF megyei elnöke, Leitner János úgy nyilatkozott, hogy egyes számú partnereiknek továbbra is az RMDSZ-t tekintik, viszont leszögezte: lesznek feltételeik, ezek közül pedig a legfontosabb az, hogy a koalíció soha többé ne hozzon olyan döntést, mely nem a lakosság, hanem kizárólag egyes politikusok érdekeit szolgálja. Kereskényi Gábor elmondta: interpellációt nyújtott be annak érdekében, hogy a nagyobbrészt állami tulajdonban levő Tarom légitársaság ne módosíthassa önkényesen a menetrendjét. Mint kifejtette, előnytelen az utazóközönség számára az, hogy hétfőtől 9.45 helyett 13.10-kor akarják indítani a reggeli bukaresti gépet. Pataki Csaba arról beszélt, hogy a szenátus döntése értelmében a veszélyes munkahelyeken dolgozók a jövőben akkor is korkedvezménnyel mehetnek majd nyugdíjba, ha kevesebb mint 6 évet töltöttek például a bányában. A tervezetre még rá kell bólintania a képviselőháznak is. Mint kifejtette, tervbe van véve ezen kívül az is, hogy a kommunisták által zaklatásnak kitettek (illetve ezek leszármazottai) számára megítélt járadékot megduplázzák.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...