RO-ALERT teszt
Utoljára módositva: 2018-09-24 18:09:13

Minden előzetes felhívás és médiakampány ellenére hétfőn délelőtt nagyon sokan szemlélték értetlenül a mobiltelefonjuk képernyőjén felvillanó üzenetet, csodálkoztak a szokatlan hangjelzésen és érdeklődtek a közösségi portálokon, vajon mit is kell csinálniuk és mi is történik úgy általában? Nos, a RO-ALERT riasztórendszer tesztelése zajlott megyeszinten — és sikeresen.

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) és az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) által kiépített rendszer célja, hogy a lakosságot vészhelyzetek (veszélyes meteorológiai jelenségek, árvizek, terrortámadások, vagy más fenyegetettség) esetén rövid időn belül értesíteni lehessen. S hogy a riasztórendszer valóban jól működjön, háromlépcsős tesztelésnek „vetették alá”, pénteken még csak a megyeközpont és a kisvárosok, tegnap már az egész megye területén kiküldték a próbaüzenetet (amelyben szintén hangsúlyozzák, hogy nem valós vészhelyzet, csak próbariasztás van), szeptember 26-án, szerdán pedig 10–12, majd 17–19 óra között az egész ország területén tesztelik.

Mint arra korábban már felhívtuk a figyelmet, az applikációt letöltők számítsanak arra, hogy a rendszer/telefon által kibocsátott hang nem szűnik meg addig, amíg az illető el nem olvassa az üzenetet, és a telefon abban az esetben is hanggal jelzi a riasztás érkezését, amikor néma üzemmódban van.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...