Robotokkal termeltetik meg a gabonát Angliában
Utoljára módositva: 2019-01-03 15:04:23

Három robot fogja elvégezni a termesztés legfontosabb műveleteit egy 1.600 hektáros területen.

Egy angol startup cég a közeli jövőben, 4.000 acre (kb. 1.600 hektár) területen egy speciális programot indít, amelynek keretében a gabonatermesztés legfontosabb műveleteit robotok végzik – írja a farminguk.com. A Small Robot Company által konstruált három robot (Tom, Dick és Harry névre keresztelve) különböző műveletekre (talajelőkészítés, vetés, permetezés, lézeres gyomirtás, betakarítás) van specializálva.

A termést a kereskedelmi hálózat vásárolja fel liszt- és kenyérgyártás céljaira. A robotok nagy előnye, hogy tömegük a traktorokénál és jelenleg alkalmazott munkagépekénél jóval kisebb, ezért a művelést az eddiginél kisebb energiaráfordítással és kevesebb talajtiprással, precízebben képesek elvégezni.

A cég fő célja emellett, hogy a robotokba beépített mesterséges intelligenciát kihasználva, a nagyobb precizitás révén növelje a terméseredményt a vegyszerfelhasználás egyidejű jelentősen csökkentésével. A februárjában induló program nagy kihívást jelent, sikere viszont forradalmi változást hozhat a gabonatermesztésben.

Forrás: https://www.agroinform.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...