Rohamosan terjed az influenza
Utoljára módositva: 2020-01-22 08:52:59

Bukarestben kilenc tanintézmény zárt be az influenzás megbetegedések miatt, Buzăuban pedig egy nap alatt 11 influenzás gyereket regisztráltak. Szatmár megyében még nincs gond.

Egyre jobban terjed Romániában az influenza, főként a gyermekek körében. Kilenc bukaresti óvodában és iskolában függesztette fel a közegészségügyi igazgatóság három napra az oktatást az influenza miatt, amíg megfelelően fertőtlenítik a tanintézményeket. Buzău megyében ugyanakkor egy nap alatt tizenegy 4–7 év közötti gyermekről derült ki, hogy influenzás — közölték a hatóságok.

Szatmár megyében egyelőre nincs gond, az idei esztendőben eddig mindössze egy influenzagyanús eset volt, ami végül nem igazolódott be — magyarázta megkeresésünkre dr. Macrina Mihai, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezérigazgatója. „Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy Szatmár megyében egyelőre nincsenek influenzás esetek, a felső légúti megbetegedések és tüdőgyulladások száma sem több, mint amennyit általában januárban regisztrálni szoktunk” — mondta az igazgatónő. Ez azonban természetesen nem jelenti azt, hogy nem jelenhet meg a vírus megyénkben, éppen ezért a doktornő azt javasolja a lakosságnak, hogy amennyiben tehetik, kerüljék a zsúfolt és zárt tereket, otthon pedig gyakran szellőztessenek. „Főként a gyermekek és az idősek veszélyeztetettek, de mindenkinek azt javaslom, hogy ebben az időszakban nagyon figyeljen oda a higiéniára, a gyakori kézmosásra és a vitamindús étkezésre. Sok gyümölcsöt, citrusfélét fogyasszunk a tél hátralévő időszakában!” — tette hozzá dr. Macrina Mihai. A DSP vezetője azt is elmondta, hogy ha valaki úgy érzi, nincs jól, egy egyszerű „hűléssel” is érdemes háziorvoshoz fordulni. Azok pedig, akik megbetegedtek, kerüljék a közösséget: a gyermekeket ne vigyék óvodába, iskolába, a felnőttek pedig, ha lehet, betegen ne menjenek látogatóba a rokonokhoz, barátokhoz!

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...