Románból érkezett a legtöbb óvás
Utoljára módositva: 2018-06-20 20:57:18

Miután a múlt hét folyamán lezajlottak az országos képességfelmérők a nyolcadikosok számára, a tanügyminisztérium kedden közzétette a vizsgaeredményeket, és aznap lehetőség volt az óvások benyújtására.

Szatmár megyében a 2613 vizsgázó közül 205-en döntöttek az óvás mellett, nagyobb vizsgajegyben reménykedve. A legtöbben román nyelv és irodalomból fellebbeztek, szám szerint 118-an, 11-en az anyanyelvvizsgájuk jegyével nem voltak elégedettek, míg 76-an matematikából szeretnének nagyobb jegyet a dolgozatok újrajavítása után.

A dolgozatok újrajavítása már tegnap elkezdődött, és ma is folytatódik. Arra a kérdésre, hogy melyik megyében zajlik az újrapontozásuk, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségtől már nem kaptunk választ, azzal hárította el kérdésünket, hogy ez az információ nem publikus. A végleges eredményeket egyébként szombaton hozzák nyilvánosságra.

A képességfelmérőn elért jegyátlag 80%-ban számít majd bele a középiskolai felvételi átlagába, viszont a vizsgákon gyakorlatilag nem lehetett megbukni, mert bármilyen jeggyel be lehet majd iratkozni kilencedik osztályba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...