Románból érkezett a legtöbb óvás
Utoljára módositva: 2018-06-20 20:57:18

Miután a múlt hét folyamán lezajlottak az országos képességfelmérők a nyolcadikosok számára, a tanügyminisztérium kedden közzétette a vizsgaeredményeket, és aznap lehetőség volt az óvások benyújtására.

Szatmár megyében a 2613 vizsgázó közül 205-en döntöttek az óvás mellett, nagyobb vizsgajegyben reménykedve. A legtöbben román nyelv és irodalomból fellebbeztek, szám szerint 118-an, 11-en az anyanyelvvizsgájuk jegyével nem voltak elégedettek, míg 76-an matematikából szeretnének nagyobb jegyet a dolgozatok újrajavítása után.

A dolgozatok újrajavítása már tegnap elkezdődött, és ma is folytatódik. Arra a kérdésre, hogy melyik megyében zajlik az újrapontozásuk, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségtől már nem kaptunk választ, azzal hárította el kérdésünket, hogy ez az információ nem publikus. A végleges eredményeket egyébként szombaton hozzák nyilvánosságra.

A képességfelmérőn elért jegyátlag 80%-ban számít majd bele a középiskolai felvételi átlagába, viszont a vizsgákon gyakorlatilag nem lehetett megbukni, mert bármilyen jeggyel be lehet majd iratkozni kilencedik osztályba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Pelyhes - Kalandra fel!
Ma, 17:00
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...