Románból érkezett a legtöbb óvás
Utoljára módositva: 2018-06-20 20:57:18

Miután a múlt hét folyamán lezajlottak az országos képességfelmérők a nyolcadikosok számára, a tanügyminisztérium kedden közzétette a vizsgaeredményeket, és aznap lehetőség volt az óvások benyújtására.

Szatmár megyében a 2613 vizsgázó közül 205-en döntöttek az óvás mellett, nagyobb vizsgajegyben reménykedve. A legtöbben román nyelv és irodalomból fellebbeztek, szám szerint 118-an, 11-en az anyanyelvvizsgájuk jegyével nem voltak elégedettek, míg 76-an matematikából szeretnének nagyobb jegyet a dolgozatok újrajavítása után.

A dolgozatok újrajavítása már tegnap elkezdődött, és ma is folytatódik. Arra a kérdésre, hogy melyik megyében zajlik az újrapontozásuk, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségtől már nem kaptunk választ, azzal hárította el kérdésünket, hogy ez az információ nem publikus. A végleges eredményeket egyébként szombaton hozzák nyilvánosságra.

A képességfelmérőn elért jegyátlag 80%-ban számít majd bele a középiskolai felvételi átlagába, viszont a vizsgákon gyakorlatilag nem lehetett megbukni, mert bármilyen jeggyel be lehet majd iratkozni kilencedik osztályba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...