×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Külföld

Románia az Europalia idei díszmeghívottja

2019.10.02 - 11:25
Megosztas :
 • Románia az Europalia idei díszmeghívottja

  A belga királyi család és Klaus Iohannis román államfő jelenlétében nyitotta meg kapuit Brüsszelben az Europalia Nemzetközi Művészeti Fesztivál, amelynek idén Románia a díszmeghívottja.

  A román államfő Fülöp király és Matild királyné társaságában látogatta meg a nagyszabású Brâncuşi-kiállítást, amely a román szobrászművész munkáit, de romániai, amerikai és franciaországi múzeumokból származó filmeket, leveleket és más, a művésszel kapcsolatos tárgyi emlékeket is bemutat. A kiállított darabok között látható A Föld bölcsessége, A csók és az Ima is.

  A világ egyik legjelentősebb művészeti fesztiváljának megnyitóján az Europalia képviselői mellett a két ország külügyminisztere — Didier Reynders és Ramona Mănescu — is beszédet mondott, majd részt vettek a SoNoRo együttes Román rapszódia című koncertjén. A román fél programját a Román Kulturális Intézet koordinálja.

  Az Europalia idén a belga királyi pár, valamint a román államfő védnöksége alatt zajlik 2019. október 2-a és 2020. február 2-a között.

  A művészeti fesztivál idén ünnepli fennállásának ötvenedik érfordulóját. Románia körülbelül 250 művészeti rendezvénnyel vesz részt a szemlén.

  AGERPRES

  Cookie