Románia az Europalia idei díszmeghívottja
Utoljára módositva: 2019-10-02 11:25:35

A belga királyi család és Klaus Iohannis román államfő jelenlétében nyitotta meg kapuit Brüsszelben az Europalia Nemzetközi Művészeti Fesztivál, amelynek idén Románia a díszmeghívottja.

A román államfő Fülöp király és Matild királyné társaságában látogatta meg a nagyszabású Brâncuşi-kiállítást, amely a román szobrászművész munkáit, de romániai, amerikai és franciaországi múzeumokból származó filmeket, leveleket és más, a művésszel kapcsolatos tárgyi emlékeket is bemutat. A kiállított darabok között látható A Föld bölcsessége, A csók és az Ima is.

A világ egyik legjelentősebb művészeti fesztiváljának megnyitóján az Europalia képviselői mellett a két ország külügyminisztere — Didier Reynders és Ramona Mănescu — is beszédet mondott, majd részt vettek a SoNoRo együttes Román rapszódia című koncertjén. A román fél programját a Román Kulturális Intézet koordinálja.

Az Europalia idén a belga királyi pár, valamint a román államfő védnöksége alatt zajlik 2019. október 2-a és 2020. február 2-a között.

A művészeti fesztivál idén ünnepli fennállásának ötvenedik érfordulóját. Románia körülbelül 250 művészeti rendezvénnyel vesz részt a szemlén.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...