Románia az Europalia idei díszmeghívottja
Utoljára módositva: 2019-10-02 11:25:35

A belga királyi család és Klaus Iohannis román államfő jelenlétében nyitotta meg kapuit Brüsszelben az Europalia Nemzetközi Művészeti Fesztivál, amelynek idén Románia a díszmeghívottja.

A román államfő Fülöp király és Matild királyné társaságában látogatta meg a nagyszabású Brâncuşi-kiállítást, amely a román szobrászművész munkáit, de romániai, amerikai és franciaországi múzeumokból származó filmeket, leveleket és más, a művésszel kapcsolatos tárgyi emlékeket is bemutat. A kiállított darabok között látható A Föld bölcsessége, A csók és az Ima is.

A világ egyik legjelentősebb művészeti fesztiváljának megnyitóján az Europalia képviselői mellett a két ország külügyminisztere — Didier Reynders és Ramona Mănescu — is beszédet mondott, majd részt vettek a SoNoRo együttes Román rapszódia című koncertjén. A román fél programját a Román Kulturális Intézet koordinálja.

Az Europalia idén a belga királyi pár, valamint a román államfő védnöksége alatt zajlik 2019. október 2-a és 2020. február 2-a között.

A művészeti fesztivál idén ünnepli fennállásának ötvenedik érfordulóját. Románia körülbelül 250 művészeti rendezvénnyel vesz részt a szemlén.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...