Románia az utolsó előtti helyen áll az EU-ban hulladék-újrahasznosítás terén
Utoljára módositva: 2019-11-21 16:42:29

Románia évente 4,58 millió tonna nem újrahasznosított települési hulladékot termel, ami napi 12.500 tonnás mennyiséget jelent, és ezzel az ország az utolsó előtti helyen áll az Európai Unióban a reciklált hulladék arányát tekintve, derül ki a Friedrich-Ebert-Stiftung Románia projektjéből, a Monitorul Social internetes platform infografikájából.

 

‘Az Európai Unió azt a célt tűzte ki, hogy 2020-ban minden egyes tagországa legalább a felét reciklálja a lakosság által generált hulladéknak. Románia nem fogja teljesíteni ezt a célkitűzést, mivel az újrahasznosítási kapacitása rendkívül lassan nőtt az utóbbi években. Az Unió szintjén Románia az utolsó előtti helyen áll az újrahaszosítás hatékonyságát illetően, a háztartási hulladéknak csak 14%-át reciklálja. Csupán Málta van még Románia mögött, 6%-kal’ – tájékoztat a Monitorul Social.

 

A többi uniós állam a régióból a háztartási hulladék körülbelül egyharmadát hasznosítja újra: Lengyelország a 34%-át, Bulgária és Magyarország a 35%-át. Az Unió bajnoka hulladék-újrahasznosítás terén Németország, ahol 68%-os ez az arány.

 

Tekintve, hogy a reciklálási ráta csak nagyon lassan javul, 2015-től kezdődően egyre nagyobb a nem újrahasznosított szemét mennyisége. Emiatt a nem újrahasznosított hulladék mennyisége rekordokat döntöget, a legfrisebb adatok szerint Románia évente 4,58 millió tonnát generál, vagyis naponta 12.500 tonnát, mutat még rá közleményében a Friedrich-Ebert-Stiftung Románia.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...