Románia is azon EU-tagállamok között van, ahol csökkent az ipari termelés
Utoljára módositva: 2019-08-14 14:59:43

Az euróövezetben 1,6%-kal, míg az Európai Unióban átlagosan 1,5%-kal csökkent az ipari termelés júniusban az előző hónaphoz képest – derül ki az Európai Statisztikai Hivatal (Eurostat) szerdán közzétett adataiból.

Az ipari termelés havi növekedése Litvániában és Máltán (1,8%), valamint Lettországban (1,5%) volt a legnagyobb, míg a legjelentősebb csökkenést Írországban (mínusz 8,8%), Dániában (mínusz 7,6%) és Portugáliában (mínusz 4,5%) jegyezték. Románia 1%-os csökkenést regisztrált júniusban, miután a májusi csökkenés aránya 2,1% volt.

2018 júniusához képest idén júniusban az ipari termelés 2,6% -kal esett vissza az euróövezetben és 1,9%-kal az Európai Unióban.

Az EU-tagállamok közül az ipari termelés éves szintű, legnagyobb növekedését Észtországban (7,4%), Lettországban (4,4%) és Dániában (4,2%) jegyezték, a legjelentősebb éves csökkenés Németországban (mínusz 6,2%), Horvátországban és Portugáliában (mindkettő mínusz 5,6%) következett be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...