Románia közel 100 jogalkotási dossziét zárt le soros EU-elnöksége ideje alatt
Utoljára módositva: 2019-06-12 16:08:55

Románia közel 100 jogalkotási dossziét zárt le soros EU-elnöksége ideje alatt, és ez a szakértői csapatoknak köszönhető, szögezte le Klaus Iohannis államelnök szerdán.

‘Romániának közel 100 dossziét sikerült lezárnia, tehát kétszer annyit, mint előttünk másoknak. Emellett Románia megszervezte a nagyszebeni EU-csúcsot, amely letette az európai intézmények által a következő mandátumban követendő stratégiák alapját. Románia bebizonyította, hogy van nagyon jó szakembergárdája is’ – mondta Iohannis a Románia Fejlődéséért Koalíció szerdai plenáris ülésén.

Nyomatékosította azonban, hogy továbbra is fenntartja a kormánnyal szemben megfogalmazott kritikáit.

Vannak nagyon jó embereink is, a szakértői csapatokban, a brüsszeli csapatokban, akiknek segítségével, az életképes stratégiákkal nem rendelkező kormány ellenére, sikerült hatékonyan dolgozni az Európai Unió Tanácsában, hangsúlyozta az államelnök.

Kifejtette, Románia elnöki mandátumuma után két dolog marad: a technikai, gyakorlati jellegű megvalósítások, amelyek a szakembereknek köszönhetők, illetve a népszavazás eredménye, amely kimutatja, hogy a román állampolgárok Európa felé tekintenek, és Románia igazi európai állam, sommázta Iohannis.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...