Románia közel 100 jogalkotási dossziét zárt le soros EU-elnöksége ideje alatt
Utoljára módositva: 2019-06-12 16:08:55

Románia közel 100 jogalkotási dossziét zárt le soros EU-elnöksége ideje alatt, és ez a szakértői csapatoknak köszönhető, szögezte le Klaus Iohannis államelnök szerdán.

‘Romániának közel 100 dossziét sikerült lezárnia, tehát kétszer annyit, mint előttünk másoknak. Emellett Románia megszervezte a nagyszebeni EU-csúcsot, amely letette az európai intézmények által a következő mandátumban követendő stratégiák alapját. Románia bebizonyította, hogy van nagyon jó szakembergárdája is’ – mondta Iohannis a Románia Fejlődéséért Koalíció szerdai plenáris ülésén.

Nyomatékosította azonban, hogy továbbra is fenntartja a kormánnyal szemben megfogalmazott kritikáit.

Vannak nagyon jó embereink is, a szakértői csapatokban, a brüsszeli csapatokban, akiknek segítségével, az életképes stratégiákkal nem rendelkező kormány ellenére, sikerült hatékonyan dolgozni az Európai Unió Tanácsában, hangsúlyozta az államelnök.

Kifejtette, Románia elnöki mandátumuma után két dolog marad: a technikai, gyakorlati jellegű megvalósítások, amelyek a szakembereknek köszönhetők, illetve a népszavazás eredménye, amely kimutatja, hogy a román állampolgárok Európa felé tekintenek, és Románia igazi európai állam, sommázta Iohannis.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...