Romániába látogat a pápa
Utoljára módositva: 2019-01-11 13:14:05

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye nagy kegyelemnek éli meg Ferenc pápa közelgő romániai látogatását.

 

„Nagy örömmel értesültünk Ferenc pápa romániai látogatásának tényéről. Biztos vagyok benne, hogy egyházmegyénk hívei számára is lelkesítő, megerősítő a Szentatya irántunk tanúsított figyelme, szeretete. Egy pápai látogatás ugyanakkor mindig nagy kegyelem, amiért hálát adunk a Jóistennek és imáinkban kérjük atyai gondviselését a közelgő találkozás jeles napjaira is” — mondta Ferenc pápa romániai látogatásának hírére Schönberger Jenő megyéspüspök.

Amint a romániai római katolikus püspökök konferenciája közleményéből tudott, Ferenc pápa május 31-én háromnapos látogatásra érkezik Romániába. Ittléte során több fontos katolikus helyszínre is ellátogat, hogy minél több alkalma legyen a hívekkel való találkozásra.

Az Államelnöki Hivatal csütörtökön jelentette be, hogy háromnapos látogatásra érkezik idén Romániába Ferenc pápa. A katolikus egyházfő május 31-én érkezik meg Bukarestbe, és három napot tölt az országban. Ez idő alatt Jászvásárra is ellátogat, illetve Balázsfalvát és csíksomlyói kegytemplomot is felkeresi — derül ki a hivatal közléséből. A látogatás pontos programját egy későbbi időpontban közli az Államelnöki Hivatal.

Ferenc pápát 2017-ben hívták meg a román hatóságok. Legutóbb II. János Pál pápa látogatott Romániába 1999-ben, akkor a római katolikus egyház feje csak Bukarestet kereste fel.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...