Roncsprogram a gyakorlatban
Utoljára módositva: 2014-04-01 08:56:45

Meglepő lett volna, ha a korábbi bejelentések szerint ma beindul az idei roncsautó-program, ezen a héten valószínűleg nem lehet újra cserélni a nyolcévesnél idősebb kocsikat.

 

A lerobbant kocsi mellé pénz is szükséges a roncsautó-programban való részvételhez

Senki ne igyekezzen az új szabályozásoknak megfelelően valamelyik autókereskedőhöz azért, hogy újra cserélje régi autóját: nem indult még be az idei roncsautó-program. Csupán az autókereskedők számára meghirdetett jelentkezési határidő ért véget péntek helyett tegnap, ám ezeket még szokás szerint több oldalról is meg kell vizsgálniuk a program lebonyolításával megbízott Környezetvédelmi Alap (AFM) aktatologatóinak, úgyhogy a szatmári autókereskedésekben senki nem is számít semmire a hét vége előtt. Értesüléseink szerint pénteken, az AFM kolozsvári regionális irodájában fognak összegyűlni az északnyugati régió autókereskedéseinek képviselői, itt kapják meg a programban való részvételt igazoló papírt és az utolsó eligazítások is itt hangzanak majd el.

 

Pappírról papírra

 

Az autótulajdonosokat érintő procedúráról egyelőre annyit lehet tudni, tájékoztatta lapunkat Florentin Florescu, a Dacia – Renault képviselet értékesítési vezetője, hogy nem a Remathoz, hanem egyenesen az újautó-kereskedőhöz kell fordulnia annak a gépkocsi-tulajdonosnak, aki nyolc évnél idősebb autóját újra szeretné cserélni. Az igénylést az AFM egyik munkatársa fogja jóváhagyni, és ha ez pár nap múlva megvan, akkor ezzel a papírral és a régi autóval el kell menni a Remathoz, amely ez utóbbit átveszi, és egy újabb igazolást ad ki arról, hogy a kocsival kapcsolatban megindult az újrahasznosítási folyamat. Ezzel a papírral kell újra felkeresni az autókereskedőt, aki a 6500 lejt érő roncsautó-értékjegyet és az új autó értékének fennmaradó részét, vagy annak egy részletét átvéve, a készlettől függően, már át is adhatja az új autó slusszkulcsát.

 

Jó lehet az új rendszer

 

Florescu jó ötletnek tartja az új rendszert, amikor nem megyénként osztják szét a roncsautó-jegyeket, hanem a kereslet függvényében jutnak el azok — egyébként virtuálisan — az egyes autókereskedésekhez, az értékesítési vezető szerint így a valós igényeknek megfelelően részesülnek majd a megyék az értékjegyekből, és ki vannak zárva a rendszerből a nyerészkedésben és nem az autópark megújításában érdekelt ügyeskedők. A szatmárnémeti Dacia – Renault képviselet adatai szerint tavaly tízezer autót vásároltak a kedvezménnyel élők, így idén sem számítanak nagyobb érdeklődésre, ezért magánszemélyek számára tizenhétezer értékjegy kerül majd be a rendszerbe.

Szatmár megyében az előző programban részt vevők hetven százaléka Daciára váltott régi autójáról, a roncsprogram értékjegyét felhasználva.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...