Roni Kecskés a legerősebb
Utoljára módositva: 2019-05-27 16:58:32

Hét vasgyúró feszült egymásnak a vasárnap délutáni erősember-versenyen a szatmárnémeti városnapokon, egy szerb bizonyult a legerősebbnek.

Tizenkilencedszer volt erősember-verseny a szatmárnémeti városnapokon, és mint eddig mindig, most is sokan voltak kíváncsiak a fesztiváli rendezvények közötti egyedi sportprogramra. Magyar, szlovák, szerb és cseh erős emberek jelentkeztek a versenyre, román pályázó a címre ez alkalommal nem volt, egy szlovák és egy magyar bíró vigyázta a szabályok betartását.

Az első próba a kamionhúzás volt, egy 8,5 tonnás teherautót kellett kötélen elhúzniuk a versenyzőknek a húsz méterre lévő célvonalig. Az nyerte ezt a próbát, aki a leghamarabb tudta ezt megcsinálni. Második megmérettetésként 350 kilót kellett a hátukon húsz méterre elvinniük, itt szintén az idő volt a döntő. A harmadik próba a betongolyó-emelés volt, a versenyzőknek 110 és 160 kiló közötti, betonból öntött golyókat kellett egy 1,2 méter magas állványra felrakniuk minél rövidebb idő alatt. A negyedik próbát az nyerte, aki a legtöbbször bírta kiemelni a vaskeretre tett Dacia Logan hátsó részét, az ötödiket pedig az, aki a leghosszabb ideig bírta maga előtt tartani a Thor pörölyének nevezett, tizenkét kilós kalapácsot kinyújtott karokkal.

Az órákon át tartó erőpróba és az eredmények összesítése után Roni Kecskés (Szerbia) léphetett a dobogó legfelső fokára, Juhász Péter (Magyarország) lett a második legerősebb, Endrei Zsolt (Magyarország) pedig a harmadik legerősebb ember a szatmárnémeti városnapokon.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...