Röntgengépet vásárolnak
Utoljára módositva: 2019-05-29 11:56:58

 

Soron kívüli tanácskozásra gyűltek össze tegnap délután a nagykárolyi önkormányzati döntéshozó testület tagjai. Mint korábban hírül adtuk, a kormány 2 millió lejt ad a városi kórház fejlesztésére.

 

 

Mint kicsit élcelődve el is hangzott a gyűlés előtti beszélgetéseken: gyorsan összehívták a testületet, szülessen meg a határozat — hiszen a kormánytámogatást 9 százaléknyi önrésszel kell kiegészíteni —, nehogy megbukjon a Viorica Dăncilă vezette kormány!

Kovács Jenő polgármester kifejtette, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) nagykárolyi szervezetének vezetője, Ionuţ Oneţ győzte meg a bukaresti kabinetet arról, hogy érdemes pénzt szánnia az itteni egészségügyi intézmény fejlesztésére, ennek köszönhetően érkezik meg a 2 millió lej. Egész pontosan 197 820 lejjel egészíti ki ezt az összeget a város — határozta el a testület, mégpedig ellenvetés nélkül. Mint a polgármester meg is jegyezte, korábban már a liberális párt is juttatott pénzt a kórház fejlesztésére, s örül annak, hogy a szociáldemokratáktól is érkezik. A nagykárolyi PSD elnöke az alkalmat megragadva köszönetet mondott a Szatmár megyei kormánytagnak, Gabriel Leşnek, aki elmondása szerint támogatta, illetőleg természetesen a szaktárca vezetőjének, Sorina Pinteának.

Az egészségügyi intézmény gazdasági igazgatója, Adriana Negrea azt mondta, hogy rögvest el is indítják a közbeszerzési eljárást. Érdeklődésünkre elmondta, hogy reményei szerint még ebben az évben meg is érkeznek a felszerelések. Az összeg java részét digitális röntgengép beszerzésére szánják, egész pontosan 1 197 820 lejt fordítanának erre, de vásárolnának még gőzfertőtlenítő berendezést, lélegeztető készüléket, illetőleg műtéthez szükséges felszereléseket. A pontos dátum mindazonáltal nem jelezhető előre — tette hozzá a kórház gazdasági vezetője —, mint magyarázatként kifejtette, akár óvások is lehetnek…

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...