Rövidesen jön az első röntgengép
Utoljára módositva: 2019-09-19 12:24:49

Szerdán írták alá az egészségügyi minisztérium által fizetett felszerelés beszerzéséről szóló szerződést, a Nagykárolyi Városi Kórházba érkező 2 millió lejes támogatásból röntgengépet vásárolnak.

Aláírták szerdán azt a szerződést, amelynek eredményeként rövidesen egyebek mellett röntgengéppel bővül a rendelkezésre álló orvosi műszerek listája a Nagykárolyi Városi Kórházban. Az egészségügyi szaktárcán keresztül érkező támogatás — mintegy 2 millió lej — jelentős hányadát, közel 1,5 milliót ennek az orvosi-diagnosztikai felszerelésnek a beszerzésére használják fel. A fennmaradó támogatási pénzből ventillációs készüléket, sterilizálót, különféle elemzőgépezeteket fognak beszerezni. Az azokra érkezett ajánlatokat a későbbiekben bírálják el.

A nagykárolyi önkormányzat még nyár elején biztosította a szükséges önrészt, azóta meghirdette a közbeszerzési eljárást, mégpedig több kiírásban. A legnagyobb rész a röntgengép beszerzéséről szólt, erre egy ajánlat érkezett, ezt írták alá tegnap. Információink szerint ugyan a gépezetet már idén leszállítják a városi kórházba, ám annak úgynevezett bevizsgálását egy bukaresti szakhivatalnak kell megejtenie, így a beüzemelést vélhetően csak a jövő év elején lehet majd elkezdeni.

A város egy másik röntgengép beszerzésére is talált finanszírozási lehetőséget. Az arról szóló közbeszerzési eljárást a közeljövőben fogják meghirdetni, és minden bizonnyal azt is több részletre bontva. Megtudtuk azt is, hogy mindkét közbeszerzés során — illetve előzőleg — folytonosan konzultáltak a szakorvosokkal annak érdekében, hogy az egészségügyi szakemberek számára legmegfelelőbb felszerelést szerezhessék be.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...