Rövidesen jön az első röntgengép
Utoljára módositva: 2019-09-19 12:24:49

Szerdán írták alá az egészségügyi minisztérium által fizetett felszerelés beszerzéséről szóló szerződést, a Nagykárolyi Városi Kórházba érkező 2 millió lejes támogatásból röntgengépet vásárolnak.

Aláírták szerdán azt a szerződést, amelynek eredményeként rövidesen egyebek mellett röntgengéppel bővül a rendelkezésre álló orvosi műszerek listája a Nagykárolyi Városi Kórházban. Az egészségügyi szaktárcán keresztül érkező támogatás — mintegy 2 millió lej — jelentős hányadát, közel 1,5 milliót ennek az orvosi-diagnosztikai felszerelésnek a beszerzésére használják fel. A fennmaradó támogatási pénzből ventillációs készüléket, sterilizálót, különféle elemzőgépezeteket fognak beszerezni. Az azokra érkezett ajánlatokat a későbbiekben bírálják el.

A nagykárolyi önkormányzat még nyár elején biztosította a szükséges önrészt, azóta meghirdette a közbeszerzési eljárást, mégpedig több kiírásban. A legnagyobb rész a röntgengép beszerzéséről szólt, erre egy ajánlat érkezett, ezt írták alá tegnap. Információink szerint ugyan a gépezetet már idén leszállítják a városi kórházba, ám annak úgynevezett bevizsgálását egy bukaresti szakhivatalnak kell megejtenie, így a beüzemelést vélhetően csak a jövő év elején lehet majd elkezdeni.

A város egy másik röntgengép beszerzésére is talált finanszírozási lehetőséget. Az arról szóló közbeszerzési eljárást a közeljövőben fogják meghirdetni, és minden bizonnyal azt is több részletre bontva. Megtudtuk azt is, hogy mindkét közbeszerzés során — illetve előzőleg — folytonosan konzultáltak a szakorvosokkal annak érdekében, hogy az egészségügyi szakemberek számára legmegfelelőbb felszerelést szerezhessék be.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...