×
2020. 04 07.
Kedd
Herman
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Rövidesen jön az első röntgengép

2019.09.19 - 11:45
Megosztas :
 • Rövidesen jön az első röntgengép

  Szerdán írták alá az egészségügyi minisztérium által fizetett felszerelés beszerzéséről szóló szerződést, a Nagykárolyi Városi Kórházba érkező 2 millió lejes támogatásból röntgengépet vásárolnak.

  Aláírták szerdán azt a szerződést, amelynek eredményeként rövidesen egyebek mellett röntgengéppel bővül a rendelkezésre álló orvosi műszerek listája a Nagykárolyi Városi Kórházban. Az egészségügyi szaktárcán keresztül érkező támogatás — mintegy 2 millió lej — jelentős hányadát, közel 1,5 milliót ennek az orvosi-diagnosztikai felszerelésnek a beszerzésére használják fel. A fennmaradó támogatási pénzből ventillációs készüléket, sterilizálót, különféle elemzőgépezeteket fognak beszerezni. Az azokra érkezett ajánlatokat a későbbiekben bírálják el.

  A nagykárolyi önkormányzat még nyár elején biztosította a szükséges önrészt, azóta meghirdette a közbeszerzési eljárást, mégpedig több kiírásban. A legnagyobb rész a röntgengép beszerzéséről szólt, erre egy ajánlat érkezett, ezt írták alá tegnap. Információink szerint ugyan a gépezetet már idén leszállítják a városi kórházba, ám annak úgynevezett bevizsgálását egy bukaresti szakhivatalnak kell megejtenie, így a beüzemelést vélhetően csak a jövő év elején lehet majd elkezdeni.

  A város egy másik röntgengép beszerzésére is talált finanszírozási lehetőséget. Az arról szóló közbeszerzési eljárást a közeljövőben fogják meghirdetni, és minden bizonnyal azt is több részletre bontva. Megtudtuk azt is, hogy mindkét közbeszerzés során — illetve előzőleg — folytonosan konzultáltak a szakorvosokkal annak érdekében, hogy az egészségügyi szakemberek számára legmegfelelőbb felszerelést szerezhessék be.

  Megyeri Tamás Róbert

  Cookie