Rutinos pilóták a terepralin
Utoljára módositva: 2014-08-07 10:08:03

Pénteken és szombaton Szinfalu és Chilia falvak környékén zajlik majd a tereprali, amelyre hazai és lengyelországi rutinos csapatok neveztek autókülönlegességeikkel. Amatőrök is nevezhetnek.

A tavalyi hazai bajnokok, Dan Berger és Marius Dobrişan is rajthoz állnak a szatmári ralin

Két lengyelországi csapat nevezett a hétvégén megrendezésre kerülő terepralira – értesítettek a szervezők. Mint ismeretes, a sportágban rutinos szatmári szervezők pénteken és szombaton Bükkalja környékén rendeznek futamot.

Butka Gergő, a szervezőbizottság médiafelelőse elmondta, az EBC Polska Team Robert Rozek pilótával és Rafael Dabek navigátorral a fedélzeten, a Sukces Rally Team Daniel Nitasik és Michal Pouzety kettőssel fog érkezni Szatmárnémetibe.

Emellett neves hazai terepralisok is rajthoz állnak. „Az AROVER csapat sárga autócsodája minden bizonnyal sok tekintetet fog vonzani: a motorháztető alatt ugyanis egy 4000 köbcentis, benzines Range Rover motor dolgozik, az autónak viszont csak a külseje utánozza a sokak által kedvelt román kisterepjárót. Az Európában egyedülállóan átépített géppel egy tapasztalt páros, a Mihai Leonte és Ovidiu Pascu fog a szatmári dombok között száguldani” – olvasható a közleményben.

Itt lesz a tavalyi országos bajnok páros is, a B&D RallyRaid csapat Brassóból: Dan Berger és Marius Dobrişan egy Jeep Cherokee-val érkezik.

Szatmárnémetit a sokszoros országos tereprali–bajnok Ovidiu Domide képviseli egy 4,5 literes, V8–as motorral szereplő Nissan Patrol kormányánál, a Butka Sándor, Csoma István páros Subaru Legacyját pedig egy 3000 köbcentis, 265 lóerős motor hajtja, mindkét autót Szatmárnémetiben építették át Ioan Nastor műhelyében.

Természetesen a verseny nyitott az amatőr versenyzők, széria terepjárók számára is, a beiratkozás ingyenes, csupán két sisak és a közúton szükséges biztonsági elemek szükségesek, ugyanígy ingyenesen lehet nevezni motor, ATV/quad kategóriákban is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...