Rutinos pilóták a terepralin
Utoljára módositva: 2014-08-07 10:08:03

Pénteken és szombaton Szinfalu és Chilia falvak környékén zajlik majd a tereprali, amelyre hazai és lengyelországi rutinos csapatok neveztek autókülönlegességeikkel. Amatőrök is nevezhetnek.

A tavalyi hazai bajnokok, Dan Berger és Marius Dobrişan is rajthoz állnak a szatmári ralin

Két lengyelországi csapat nevezett a hétvégén megrendezésre kerülő terepralira – értesítettek a szervezők. Mint ismeretes, a sportágban rutinos szatmári szervezők pénteken és szombaton Bükkalja környékén rendeznek futamot.

Butka Gergő, a szervezőbizottság médiafelelőse elmondta, az EBC Polska Team Robert Rozek pilótával és Rafael Dabek navigátorral a fedélzeten, a Sukces Rally Team Daniel Nitasik és Michal Pouzety kettőssel fog érkezni Szatmárnémetibe.

Emellett neves hazai terepralisok is rajthoz állnak. „Az AROVER csapat sárga autócsodája minden bizonnyal sok tekintetet fog vonzani: a motorháztető alatt ugyanis egy 4000 köbcentis, benzines Range Rover motor dolgozik, az autónak viszont csak a külseje utánozza a sokak által kedvelt román kisterepjárót. Az Európában egyedülállóan átépített géppel egy tapasztalt páros, a Mihai Leonte és Ovidiu Pascu fog a szatmári dombok között száguldani” – olvasható a közleményben.

Itt lesz a tavalyi országos bajnok páros is, a B&D RallyRaid csapat Brassóból: Dan Berger és Marius Dobrişan egy Jeep Cherokee-val érkezik.

Szatmárnémetit a sokszoros országos tereprali–bajnok Ovidiu Domide képviseli egy 4,5 literes, V8–as motorral szereplő Nissan Patrol kormányánál, a Butka Sándor, Csoma István páros Subaru Legacyját pedig egy 3000 köbcentis, 265 lóerős motor hajtja, mindkét autót Szatmárnémetiben építették át Ioan Nastor műhelyében.

Természetesen a verseny nyitott az amatőr versenyzők, széria terepjárók számára is, a beiratkozás ingyenes, csupán két sisak és a közúton szükséges biztonsági elemek szükségesek, ugyanígy ingyenesen lehet nevezni motor, ATV/quad kategóriákban is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...