Saját anyját zsarolta egy rendszámmal
Utoljára módositva: 2014-04-29 10:27:38

Különös bűnesetet derítettek fel a rendőrök: két férfi egy ellopott rendszámért akart pénzt kicsikarni. A hatóságnak egy jól szervezett akcióval végül sikerült lebuktatnia őket.

 

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség bűnügyi osztályának munkatársai a maszkos harcosok segítségével vasárnap elfogtak két férfit, akik április 22-én egy Németországban bejegyzett, a Traian sugárúton leparkolt autó rendszámát lopták el, majd megzsarolták annak tulajdonosát. A 47, illetve a 23 éves elkövető 500 euró fejében lett volna hajlandó visszaadni a rendszámot. Követeléseiket sms-ben közölték, melyeket különböző telefonkártyák igénybevételével küldtek a Németországból ügyintézés végett érkezett nőnek annak érdekében, hogy titokban maradhasson kilétük. A megkárosított azonban feljelentette őket, a rendőrök pedig megszervezték a tolvajok tetten érését. A nő a megbeszélt helyen és időpontban átadta a pénzt az idősebbik férfinak, aki továbbította azt a zsarolást kieszelő társának. A bankjegyek azonban meg voltak jelölve, a pénzt átvevőt pedig követték, így sikerült mindkettejüket elfogniuk. Mint kiderült, a fiatalabbik férfi a megkárosított nő saját fia. A rendőrség szerint az asszony elvált férjétől, a fiával pedig megromlott a viszonya. A jármű egyébként, melynek rendszámát lelopták, a nő Németországban maradt élettársának nevére volt bejegyezve. A fiatalembert 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd az ügyészség 30 napos bírósági felügyeletet rendelt el. A vád ellene zsarolás és lopás. Idősebb társa szabadlábon védekezhet, ellene zsarolásban való bűnrészesség miatt folyik eljárás.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...