Saját anyját zsarolta egy rendszámmal
Utoljára módositva: 2014-04-29 10:27:38

Különös bűnesetet derítettek fel a rendőrök: két férfi egy ellopott rendszámért akart pénzt kicsikarni. A hatóságnak egy jól szervezett akcióval végül sikerült lebuktatnia őket.

 

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség bűnügyi osztályának munkatársai a maszkos harcosok segítségével vasárnap elfogtak két férfit, akik április 22-én egy Németországban bejegyzett, a Traian sugárúton leparkolt autó rendszámát lopták el, majd megzsarolták annak tulajdonosát. A 47, illetve a 23 éves elkövető 500 euró fejében lett volna hajlandó visszaadni a rendszámot. Követeléseiket sms-ben közölték, melyeket különböző telefonkártyák igénybevételével küldtek a Németországból ügyintézés végett érkezett nőnek annak érdekében, hogy titokban maradhasson kilétük. A megkárosított azonban feljelentette őket, a rendőrök pedig megszervezték a tolvajok tetten érését. A nő a megbeszélt helyen és időpontban átadta a pénzt az idősebbik férfinak, aki továbbította azt a zsarolást kieszelő társának. A bankjegyek azonban meg voltak jelölve, a pénzt átvevőt pedig követték, így sikerült mindkettejüket elfogniuk. Mint kiderült, a fiatalabbik férfi a megkárosított nő saját fia. A rendőrség szerint az asszony elvált férjétől, a fiával pedig megromlott a viszonya. A jármű egyébként, melynek rendszámát lelopták, a nő Németországban maradt élettársának nevére volt bejegyezve. A fiatalembert 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd az ügyészség 30 napos bírósági felügyeletet rendelt el. A vád ellene zsarolás és lopás. Idősebb társa szabadlábon védekezhet, ellene zsarolásban való bűnrészesség miatt folyik eljárás.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...