Saját anyját zsarolta egy rendszámmal
Utoljára módositva: 2014-04-29 10:27:38

Különös bűnesetet derítettek fel a rendőrök: két férfi egy ellopott rendszámért akart pénzt kicsikarni. A hatóságnak egy jól szervezett akcióval végül sikerült lebuktatnia őket.

 

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség bűnügyi osztályának munkatársai a maszkos harcosok segítségével vasárnap elfogtak két férfit, akik április 22-én egy Németországban bejegyzett, a Traian sugárúton leparkolt autó rendszámát lopták el, majd megzsarolták annak tulajdonosát. A 47, illetve a 23 éves elkövető 500 euró fejében lett volna hajlandó visszaadni a rendszámot. Követeléseiket sms-ben közölték, melyeket különböző telefonkártyák igénybevételével küldtek a Németországból ügyintézés végett érkezett nőnek annak érdekében, hogy titokban maradhasson kilétük. A megkárosított azonban feljelentette őket, a rendőrök pedig megszervezték a tolvajok tetten érését. A nő a megbeszélt helyen és időpontban átadta a pénzt az idősebbik férfinak, aki továbbította azt a zsarolást kieszelő társának. A bankjegyek azonban meg voltak jelölve, a pénzt átvevőt pedig követték, így sikerült mindkettejüket elfogniuk. Mint kiderült, a fiatalabbik férfi a megkárosított nő saját fia. A rendőrség szerint az asszony elvált férjétől, a fiával pedig megromlott a viszonya. A jármű egyébként, melynek rendszámát lelopták, a nő Németországban maradt élettársának nevére volt bejegyezve. A fiatalembert 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd az ügyészség 30 napos bírósági felügyeletet rendelt el. A vád ellene zsarolás és lopás. Idősebb társa szabadlábon védekezhet, ellene zsarolásban való bűnrészesség miatt folyik eljárás.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...