Saját anyját zsarolta egy rendszámmal
Utoljára módositva: 2014-04-29 10:27:38

Különös bűnesetet derítettek fel a rendőrök: két férfi egy ellopott rendszámért akart pénzt kicsikarni. A hatóságnak egy jól szervezett akcióval végül sikerült lebuktatnia őket.

 

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség bűnügyi osztályának munkatársai a maszkos harcosok segítségével vasárnap elfogtak két férfit, akik április 22-én egy Németországban bejegyzett, a Traian sugárúton leparkolt autó rendszámát lopták el, majd megzsarolták annak tulajdonosát. A 47, illetve a 23 éves elkövető 500 euró fejében lett volna hajlandó visszaadni a rendszámot. Követeléseiket sms-ben közölték, melyeket különböző telefonkártyák igénybevételével küldtek a Németországból ügyintézés végett érkezett nőnek annak érdekében, hogy titokban maradhasson kilétük. A megkárosított azonban feljelentette őket, a rendőrök pedig megszervezték a tolvajok tetten érését. A nő a megbeszélt helyen és időpontban átadta a pénzt az idősebbik férfinak, aki továbbította azt a zsarolást kieszelő társának. A bankjegyek azonban meg voltak jelölve, a pénzt átvevőt pedig követték, így sikerült mindkettejüket elfogniuk. Mint kiderült, a fiatalabbik férfi a megkárosított nő saját fia. A rendőrség szerint az asszony elvált férjétől, a fiával pedig megromlott a viszonya. A jármű egyébként, melynek rendszámát lelopták, a nő Németországban maradt élettársának nevére volt bejegyezve. A fiatalembert 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd az ügyészség 30 napos bírósági felügyeletet rendelt el. A vád ellene zsarolás és lopás. Idősebb társa szabadlábon védekezhet, ellene zsarolásban való bűnrészesség miatt folyik eljárás.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...