Sakkfesztivál: Hajnal Zoltán nyerte az első versenyt
Utoljára módositva: 2019-08-06 10:16:49

Véget ért a Szatmárnémeti Nemzetközi Sakkfesztivál első tornája, a Dan Francisc Emlékverseny. A 78 résztvevővel rendezett rapidsakk-versenyt a magyarországi nemzetközi mester, Hajnal Zoltán nyerte.

Második helyen zárt a moldovai nemzetközi mester Ruslan Soltanici, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Aradi ACS Sah Club Vados színeit képviselő nemzetközi mester, Balla Tamás Kristóf állhatott fel. A negyedik helyen zárt Lucian Ioan Filip nemzetközi mester (CS Sah Club Oltenia Craiova). Az első négy 400, 250, 200, illetve 100 lej pénzjutalomban részesül.

A sakkfesztiválon egyébként ez volt a C jelzésű torna. A fő versenyt a Szabó Gyula Emléktorna hatodik kiírása jelenti, ahol „féltávon”, vagyis 9-ből az 5. forduló után a temesvári Vlad Cristian Jianu sakknagymester vezet szlovákiai és ukrajnai vetélytársai előtt.

Ezzel párhuzamosan vasárnap megkezdődött a B-verseny is, a Vasile Marian Emléktorna, amelyen 1700 ÉLŐ-pontnál kevesebb egységgel rendelkező sakkozók ülnek asztalhoz. A 9 fordulós megmérettetésen 4. menete után Vadim Parpalac (Moldova), Mihai Veneteanu (ACS Viitorul Urziceni és Ionuț Stelian Andrieș (Politehnica Iași) vezetik a táblázatot azonos pontszámmal.

Ez utóbbi két torna pénteken záródik.

Kedden blitz-versenyt rendeznek, az volt az E-jelzésű torna, szerdán pedig a D- és az F-tornák zajlanak. Ez utóbbi kezdő gyerekeknek szóló nyílt rapidsakk-verseny.

Ciprian Sorin Muntean főszervező elmondta, a hat tornán több mint 200 sakkozó vesz részt. A partikat az Iparosotthonban rendezik.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...