Sakkfesztivál: Hajnal Zoltán nyerte az első versenyt
Utoljára módositva: 2019-08-06 10:16:49

Véget ért a Szatmárnémeti Nemzetközi Sakkfesztivál első tornája, a Dan Francisc Emlékverseny. A 78 résztvevővel rendezett rapidsakk-versenyt a magyarországi nemzetközi mester, Hajnal Zoltán nyerte.

Második helyen zárt a moldovai nemzetközi mester Ruslan Soltanici, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Aradi ACS Sah Club Vados színeit képviselő nemzetközi mester, Balla Tamás Kristóf állhatott fel. A negyedik helyen zárt Lucian Ioan Filip nemzetközi mester (CS Sah Club Oltenia Craiova). Az első négy 400, 250, 200, illetve 100 lej pénzjutalomban részesül.

A sakkfesztiválon egyébként ez volt a C jelzésű torna. A fő versenyt a Szabó Gyula Emléktorna hatodik kiírása jelenti, ahol „féltávon”, vagyis 9-ből az 5. forduló után a temesvári Vlad Cristian Jianu sakknagymester vezet szlovákiai és ukrajnai vetélytársai előtt.

Ezzel párhuzamosan vasárnap megkezdődött a B-verseny is, a Vasile Marian Emléktorna, amelyen 1700 ÉLŐ-pontnál kevesebb egységgel rendelkező sakkozók ülnek asztalhoz. A 9 fordulós megmérettetésen 4. menete után Vadim Parpalac (Moldova), Mihai Veneteanu (ACS Viitorul Urziceni és Ionuț Stelian Andrieș (Politehnica Iași) vezetik a táblázatot azonos pontszámmal.

Ez utóbbi két torna pénteken záródik.

Kedden blitz-versenyt rendeznek, az volt az E-jelzésű torna, szerdán pedig a D- és az F-tornák zajlanak. Ez utóbbi kezdő gyerekeknek szóló nyílt rapidsakk-verseny.

Ciprian Sorin Muntean főszervező elmondta, a hat tornán több mint 200 sakkozó vesz részt. A partikat az Iparosotthonban rendezik.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 16:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...