Sakktorna 6–14 éveseknek
Utoljára módositva: 2017-11-13 21:37:26

Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a szatmárnémeti Johann Etinger Líceum étkezdéjében a Lions Kupa sakktorna 6–14 éves gyerekeknek. 

A Szatmárnémeti Voința SK által első alkalommal kírt megmérettetésnek partnere a német tannyelvű iskola, a tornát pedig a Szatmár Megyei Tanács támogatja.

Két csoportban zajlik majd a verseny. Az A-tornán 14 éven aluliak klasszikus, 75 perc + 30 másodperc/lépés sakkpartikon fognak küzdeni 7 fordulóban. Ebben a kategóriában elért eredményeket a román (FR Șah) és a nemzetközi szövetség (FIDE) is hitelesíteni fog. 8, 10 és 14 éves korosztályban a legjobb három lány és fiú lesz jutalmazva kupával, érmekkel és sakkfelszereléssel, az összdíjazás közel 5000 lej.

A B jelzésű tornán kezdő, versenyigazolvány nélküli gyerekek rapid, 15 perces sakkpartikat játszanak majd, 7 fordulóbam. Az ő versenyük vasárnap zajlik. 6, 8, 10 és 14 éves korosztályban a legjobb három lány és fiú lesz jutalmazva kupával és éremmel.

Valamennyi résztvevő gyerek oklevéllel lesz jutalmazva.

Az A-torna szakmai megbeszélése és a sorsolás pénteken zajlik majd 15.15 órától, negyed órával később pedig az első partikat is megrendezik. A B-torna szakmai megbeszélése és a sorsolás vasárnap 10.15 órától zajlik és 10.30 órakor kezdődnek a gyors partik.

Mindkét kategóriában várhatóan vasárnap 16 órakor kezdődik majd a díjkiosztó ünnepség.

A nevezési díj az A-tornára sakkozóként 50 lej, míg a B-tornára személyenként 20 lejt kell fizetni a benevezéskor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 20:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...