Sakktorna 6–14 éveseknek
Utoljára módositva: 2017-11-13 21:37:26

Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a szatmárnémeti Johann Etinger Líceum étkezdéjében a Lions Kupa sakktorna 6–14 éves gyerekeknek. 

A Szatmárnémeti Voința SK által első alkalommal kírt megmérettetésnek partnere a német tannyelvű iskola, a tornát pedig a Szatmár Megyei Tanács támogatja.

Két csoportban zajlik majd a verseny. Az A-tornán 14 éven aluliak klasszikus, 75 perc + 30 másodperc/lépés sakkpartikon fognak küzdeni 7 fordulóban. Ebben a kategóriában elért eredményeket a román (FR Șah) és a nemzetközi szövetség (FIDE) is hitelesíteni fog. 8, 10 és 14 éves korosztályban a legjobb három lány és fiú lesz jutalmazva kupával, érmekkel és sakkfelszereléssel, az összdíjazás közel 5000 lej.

A B jelzésű tornán kezdő, versenyigazolvány nélküli gyerekek rapid, 15 perces sakkpartikat játszanak majd, 7 fordulóbam. Az ő versenyük vasárnap zajlik. 6, 8, 10 és 14 éves korosztályban a legjobb három lány és fiú lesz jutalmazva kupával és éremmel.

Valamennyi résztvevő gyerek oklevéllel lesz jutalmazva.

Az A-torna szakmai megbeszélése és a sorsolás pénteken zajlik majd 15.15 órától, negyed órával később pedig az első partikat is megrendezik. A B-torna szakmai megbeszélése és a sorsolás vasárnap 10.15 órától zajlik és 10.30 órakor kezdődnek a gyors partik.

Mindkét kategóriában várhatóan vasárnap 16 órakor kezdődik majd a díjkiosztó ünnepség.

A nevezési díj az A-tornára sakkozóként 50 lej, míg a B-tornára személyenként 20 lejt kell fizetni a benevezéskor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...