Sammedica IX. — Fogorvosi Konferencia 2018.
Utoljára módositva: 2018-01-31 10:35:39

 Január 25. és 27. között került sor idén a Szatmári Fogorvosi Kollégium szervezésében az évente megrendezésre kerülő háromnapos szakmai konferenciára, amit az Országos Akkreditációs Bizottság 16 kreditponttal értékel.


A szervezők önkéntes munkájának eredményeként feltettük városunkat a fogorvosi szakmai térképre, hiszen annak ellenére, hogy Szatmár nem egyetemi központ, akkora népszerűségre tett szert ez a konferencia, hogy részvételi aránya megegyezik az egyetemi központok által szervezettekével. Közben a szervezőkkel igazi csapattá formálódtunk.
Részt vettek a hazai fogorvosi karok oktatói közül bukaresti, temesvári és kolozsvári szakemberek, és idén először előadást tartottak magyarországi előadók is. Szakmai előadásokat hallhattunk többek között Augustin Mihai, Bucur Alexandru, Leretter Marius, Sinescu Cosmin professzor uraktól , valamint Konya János fogtechnikus mester és mérnök prezentációját, aki innovációs fejlesztéseinek köszönhetően 7 alkalommal vehette át a budapesti Parlamentben a Magyar Termék Nagy Díjat.
Új névvel (Sammedica) és új helyszínen tartottuk idén: a felújított Iparosotthonban.
A konferencia további két napján egész napos szakmai előadások következtek a fogorvosi szakma különböző szakterületeiről, szájsebészet-implantológia, endodoncia, konzerváló- és esztétikai fogászati előadások, újdonságok bemutatására került sor.
Az utobbi 3 konferencián 400-on felüli volt a jelentkezők száma, ez duplája a megyénkben dolgozó fogorvosoknak, tehát a  környező megyék érdeklődését is kiérdemeltük.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Városi Tanácsnak és Kereskényi Gábor polgármester úrnak a támogatásért, külön köszönet illeti a szervezésben nyújtott segítségért Butka Gergely tanácsost, a technikai segítségért pedig Márk Jánost, Szodoray-Parádi Farkast, Geng Alfonzt és Bottyan Zsoltot.
A megszokott részvételi díjból a költségek fedezése mellett sikerült az  allófogadáson kívül, meg 2 előadási napon át nem csak kávét, üdítőt, péksüteményeket felszolgálni, hanem meleg ebédet is tudtunk biztosítani a résztvevőinknek. Köszönet illeti a catering megszervezésében Varga Laszlót, aki évek óta rendezvényeink megbízható segítője. A megnyitó estéjére olyan bálteremmé varázsolta csapatával az Iparosotthon nagytermét, mint amilyen fénykorában lehetett az első világháború előtt. Városunknak ez a gyönyörű emblematikus épülete, melyet az akkori szatmári vállalkozók,iparosok tartalmas szórakozásra epítettek (ez áll a mennyezeti üvegfestményen), konferenciánk révén mostmár a tudománynak is otthont adott.
Köszönjük kollégáinknak a részvételt a főszervezők nevében: dr. Raţiu Cosmin elnök, dr. Osz Titusz, dr. Csik Maticu Balázs és dr. Leiher Leonóra, valamint dr. Ferencz Judith es dr. Ladányi László.
Dr. Leiher Nora szervezo

Dr. Leiher Nóra

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...