Sammedica IX. — Fogorvosi Konferencia 2018.
Utoljára módositva: 2018-01-31 10:35:39

 Január 25. és 27. között került sor idén a Szatmári Fogorvosi Kollégium szervezésében az évente megrendezésre kerülő háromnapos szakmai konferenciára, amit az Országos Akkreditációs Bizottság 16 kreditponttal értékel.


A szervezők önkéntes munkájának eredményeként feltettük városunkat a fogorvosi szakmai térképre, hiszen annak ellenére, hogy Szatmár nem egyetemi központ, akkora népszerűségre tett szert ez a konferencia, hogy részvételi aránya megegyezik az egyetemi központok által szervezettekével. Közben a szervezőkkel igazi csapattá formálódtunk.
Részt vettek a hazai fogorvosi karok oktatói közül bukaresti, temesvári és kolozsvári szakemberek, és idén először előadást tartottak magyarországi előadók is. Szakmai előadásokat hallhattunk többek között Augustin Mihai, Bucur Alexandru, Leretter Marius, Sinescu Cosmin professzor uraktól , valamint Konya János fogtechnikus mester és mérnök prezentációját, aki innovációs fejlesztéseinek köszönhetően 7 alkalommal vehette át a budapesti Parlamentben a Magyar Termék Nagy Díjat.
Új névvel (Sammedica) és új helyszínen tartottuk idén: a felújított Iparosotthonban.
A konferencia további két napján egész napos szakmai előadások következtek a fogorvosi szakma különböző szakterületeiről, szájsebészet-implantológia, endodoncia, konzerváló- és esztétikai fogászati előadások, újdonságok bemutatására került sor.
Az utobbi 3 konferencián 400-on felüli volt a jelentkezők száma, ez duplája a megyénkben dolgozó fogorvosoknak, tehát a  környező megyék érdeklődését is kiérdemeltük.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Városi Tanácsnak és Kereskényi Gábor polgármester úrnak a támogatásért, külön köszönet illeti a szervezésben nyújtott segítségért Butka Gergely tanácsost, a technikai segítségért pedig Márk Jánost, Szodoray-Parádi Farkast, Geng Alfonzt és Bottyan Zsoltot.
A megszokott részvételi díjból a költségek fedezése mellett sikerült az  allófogadáson kívül, meg 2 előadási napon át nem csak kávét, üdítőt, péksüteményeket felszolgálni, hanem meleg ebédet is tudtunk biztosítani a résztvevőinknek. Köszönet illeti a catering megszervezésében Varga Laszlót, aki évek óta rendezvényeink megbízható segítője. A megnyitó estéjére olyan bálteremmé varázsolta csapatával az Iparosotthon nagytermét, mint amilyen fénykorában lehetett az első világháború előtt. Városunknak ez a gyönyörű emblematikus épülete, melyet az akkori szatmári vállalkozók,iparosok tartalmas szórakozásra epítettek (ez áll a mennyezeti üvegfestményen), konferenciánk révén mostmár a tudománynak is otthont adott.
Köszönjük kollégáinknak a részvételt a főszervezők nevében: dr. Raţiu Cosmin elnök, dr. Osz Titusz, dr. Csik Maticu Balázs és dr. Leiher Leonóra, valamint dr. Ferencz Judith es dr. Ladányi László.
Dr. Leiher Nora szervezo

Dr. Leiher Nóra

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...