Sárga zsákba a szelektívvel
Utoljára módositva: 2017-07-18 17:55:45

Egy, már évek óta működő szelektív hulladékgyűjtési módszer alkalmazására kéri a szatmárnémeti városvezetés a magánházakban élőket, a lakótelepi szeméthelyzet javítása még várat magára.

A lakótelepieknek nem jár külön zsák, egyénileg kell megoldják a szemét válogatva gyűjtését

Magukra hagyja a szatmárnémeti városvezetésa a szelektív hulladékgyűjtésben a tömbházban lakókat, a magánházakban lakóknak pedig azt a sárga zsákos szelektív gyűjtést ajánlja továbbra is, ami a gyakorlatban eddig sem működött. Közleményt adott ki a városvezetés, hogy a magánházakban lakóknak sárga nejlonzsákban kell gyűjteniük és elvitelre kitenniük az újrahasznosítható háztartási hulladékot; a módszer évek óta működik, de rosszul. Egyrészt csak tessék-lássék adott egy ilyen zsákot ingyen a Florisal akkor, amikor az emberek a számlájukat fizették, és ennek az egy zsáknak egy hónapra elégnek kellett volna lennie. Két zsákot esetleg csak az kapott, aki ezt nyomatékosan kérte. Másrészt az elmúlt évek során kiderült, hogy a műanyag zsákos gyűjtés nem praktikus, az könnyen kiszakad, kiborítja a szél, szétszaggatja a kutya, ha nem zárt helyen tartják.

Vigasztalhatja viszont a házban élőket, hogy a tömbházakban lakóknak még ennyi sem jár, nekik maguknak kell megoldani a házon belüli szelektív gyűjtést, műanyag zsákot nem kapnak, helyük sincs annyi, mint a kertes házban élőknek, viszont a szelektív előgyűjtés nekik ugyanúgy kötelező.

A műanyag zsákos szelektív gyűjtésről szóló közleményében nyomatékosítja a városvezetés, hogy a Florisal csak a sárga zsákba tett újrahasznosítható hulladékot viszi el, és abban sem lehet egyéb, mint papír, műanyag, üveg vagy alumíniumdoboz. Ezt kéthetente, a páratlan heteken viszi el a Florisal, ma például ezekből az utcákból kell eltűnjenek a helyes tartalmú sárga zsákok is a kukák mellől: Albatros, Ardealului, Argeşului, Berzei, George Călinescu, Cocorilor, Deltei, Făgetului, Izvor, Lacului, Lazărului, Anghel Saligny tér, Viitorului park, Pescarilor, Anghel Saligny, Teilor, George Bacovia, Ilarie Chendi, Egalităţii, Fraternităţii, Ioan Gallu, Ion Ghica, Panait Istrate, Mica, Anton Pann, Trandafirilor, 1 Iunie, Arad, Azuga, Brediceanu, Buşteni, Iuliu Coroianu, Ion Creangă, Dara, Drăganilor, George Enescu, Nicolae Iorga, Ştefan Octavian Iosif, Petre Ispirescu, Mahatma Gandhi, Mara, Alexandru Odobescu, Păltiniş, Panait Cerna, Poligonului, Predeal, Rodnei, Sinaia, Toamnei. Ha nem viszik el, akkor a Florisal ügyfélszolgálati telefonszámát, a 0261–713330-at hívva lehet bejelentést tenni.

A sárga zsákos szelektív gyűjtésre való emlékeztetés mellett mindössze két dolog történt még az elmúlt több mint fél évben annak érdekében, hogy beinduljon végre a szelektív gyűjtés a megyeszékhelyen. A városvezetés utasítására állítólag már három hónapja külön autóba gyűjti a lakótelepi, száraz és nedves szemetet tartalmazó kukák tartalmát a Florisal, és június végén a lakótelepi szemétgyűjtő pontoknál tartott ellenőrzést a polgármester.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...