Sarkukra álltak a városi rendőrök
Utoljára módositva: 2014-08-04 20:19:56

Tanácsosi felkérés nyomán jobban odafigyelnek a közlekedési állapotokra a városi rendőrök. Amíg tart a vendégmunkás-roham, több lesz a városi rendőr is Szatmárnémeti központjában. Hétfőn a régi főtéren és a lakosság-nyilvántartó környékén büntettek.

A nyári időszakban a sok autó miatt a megyeszékhely legtöbb pontján nemcsak hogy szabályosan, de jóformán már szabálytalanul parkolni sem lehet

„A városi rendőrség munkatársa vagyok, az ön és az autó papírjait kérem, tilosban parkol!”

„De uram, csak két percre hagytam itt az autót, amíg beugrottam a személyiigazolvány-osztályra!”

„Az lehetetlen, uram, én legalább tizenöt perce intézkedem itt!”

Ennek a párbeszédnek voltunk fültanúi hétfőn, a délelőtti órákban, a szatmárnémeti Petru Bran utca végén, a rendőrség személyi igazolványokkal foglalkozó irodájának közelében, ahol a városi rendőrök ellenőrizték az utcában kihelyezett „megállni tilos”-tábla hatókörében álló autókat. De autójukat szintén csak úgymond két percre hagyták ott tegnap sok más részén is a központnak a sofőrök, érezhetőbbé vált a városi rendőri jelenlét.

A rendőrségi súlypont-áthelyezés az után következett be, hogy a csütörtöki városi tanácsülés végén Butka Gergely szatmárnémeti tanácsos arra kérte a gyűlésen jelen lévő Ioan Precup városi rendőrigazgatót, szervezze úgy az általa vezetett intézmény rendőreinek munkáját, hogy azok fokozottabban tudjanak jelen lenni a városközpontban, ahol a leggyakoribbak a parkolási kihágások. A kérésnek eleget téve Precup már hétfő délelőtt átcsoportosított több járőrt is a megyeszékhely egyéb pontjairól a városközpontba, akik a régi főtéren és az új központ mögötti szűkebb utcákban próbáltak rendet teremteni.

A régi főtér körül a felfestett helyekre szabályosan parkolók mögé keresztben beálló autósokat szólították fel azonnali távozásra, ha pedig huzamosabban ott tartózkodó autót találtak, jegyzőkönyvet írtak. Sergiu Blaga, a közrendért felelős osztály vezetője elmondta, főleg azokon a helyeken igyekeznek az elkövetkező időszakban is jelen lenni, ahol az autósoknak vagy a gyalogosoknak bosszúságot okoznak a szabálytalanul parkolók.

Hétfőn az egyes helyszíneken több tíz esetben is bírságolniuk kellett a városi rendőröknek, sorozatosan és ismételten fordult elő az, hogy meg nem engedett helyen álltak meg autójukkal a sofőrök, a jelenség jellemző volt szatmári, más megyebeli vagy éppen külföldi rendszámú autókra is. A legsúlyosabb közlekedési és parkolási problémák a Transilvania, Corvinilor, George Coşbuc, Ştefan cel Mare utcák által övezett területen voltak tegnap, és ugyanitt számítanak problémákra az elkövetkező időszakban is.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 23.
Figyelmetlen és kissé szétszórt. Egy új szerelem tereli el a figyelmét. Választottja nagyon megtisztelőnek érzi, hogy gondolt rá.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...