Sarkukra álltak a városi rendőrök
Utoljára módositva: 2014-08-04 20:19:56

Tanácsosi felkérés nyomán jobban odafigyelnek a közlekedési állapotokra a városi rendőrök. Amíg tart a vendégmunkás-roham, több lesz a városi rendőr is Szatmárnémeti központjában. Hétfőn a régi főtéren és a lakosság-nyilvántartó környékén büntettek.

A nyári időszakban a sok autó miatt a megyeszékhely legtöbb pontján nemcsak hogy szabályosan, de jóformán már szabálytalanul parkolni sem lehet

„A városi rendőrség munkatársa vagyok, az ön és az autó papírjait kérem, tilosban parkol!”

„De uram, csak két percre hagytam itt az autót, amíg beugrottam a személyiigazolvány-osztályra!”

„Az lehetetlen, uram, én legalább tizenöt perce intézkedem itt!”

Ennek a párbeszédnek voltunk fültanúi hétfőn, a délelőtti órákban, a szatmárnémeti Petru Bran utca végén, a rendőrség személyi igazolványokkal foglalkozó irodájának közelében, ahol a városi rendőrök ellenőrizték az utcában kihelyezett „megállni tilos”-tábla hatókörében álló autókat. De autójukat szintén csak úgymond két percre hagyták ott tegnap sok más részén is a központnak a sofőrök, érezhetőbbé vált a városi rendőri jelenlét.

A rendőrségi súlypont-áthelyezés az után következett be, hogy a csütörtöki városi tanácsülés végén Butka Gergely szatmárnémeti tanácsos arra kérte a gyűlésen jelen lévő Ioan Precup városi rendőrigazgatót, szervezze úgy az általa vezetett intézmény rendőreinek munkáját, hogy azok fokozottabban tudjanak jelen lenni a városközpontban, ahol a leggyakoribbak a parkolási kihágások. A kérésnek eleget téve Precup már hétfő délelőtt átcsoportosított több járőrt is a megyeszékhely egyéb pontjairól a városközpontba, akik a régi főtéren és az új központ mögötti szűkebb utcákban próbáltak rendet teremteni.

A régi főtér körül a felfestett helyekre szabályosan parkolók mögé keresztben beálló autósokat szólították fel azonnali távozásra, ha pedig huzamosabban ott tartózkodó autót találtak, jegyzőkönyvet írtak. Sergiu Blaga, a közrendért felelős osztály vezetője elmondta, főleg azokon a helyeken igyekeznek az elkövetkező időszakban is jelen lenni, ahol az autósoknak vagy a gyalogosoknak bosszúságot okoznak a szabálytalanul parkolók.

Hétfőn az egyes helyszíneken több tíz esetben is bírságolniuk kellett a városi rendőröknek, sorozatosan és ismételten fordult elő az, hogy meg nem engedett helyen álltak meg autójukkal a sofőrök, a jelenség jellemző volt szatmári, más megyebeli vagy éppen külföldi rendszámú autókra is. A legsúlyosabb közlekedési és parkolási problémák a Transilvania, Corvinilor, George Coşbuc, Ştefan cel Mare utcák által övezett területen voltak tegnap, és ugyanitt számítanak problémákra az elkövetkező időszakban is.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...