Sátortábort szerveznek Nagypeleskén
Utoljára módositva: 2014-07-11 11:57:36

A peleskei Angeli Ifjúsági Szervezet és a Peleskei Görögkatolikus Egyház a tavalyi sikeren felbuzdulva, idén is megszervezi a Peleskei Ifjúsági Találkozót — tájékoztattak a szervezők.

A július 17. és 20. között zajló eseményről Rozsái Enikő és Ilyés Adrienn tájékoztatták szerkesztőségünket. Mint írják, a tavalyi tábor sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy idén is megszervezik az ifjúsági találkozót. Bár nem állítják azt, hogy az első, azaz a tavalyi tökéletesre sikerült, de felejthetetlen volt, és a visszajelzésekből kiderült, hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Ami az idei rendezvényüket illeti, a tábor mottójául a következő szöveget választották a szervezők: „Uram, jó nekünk itt”.

Gyakorlati tudnivalók

Az előző évhez képest több lelki program lesz, de horgászverseny, kerámiatárgyak készítése, vetélkedő, koncert is színesíti a programot. A zenecsoportba is várnak jelentkezőket, akik mini-zeneórákon vehetnek részt, s kottát olvasni is megtanulnak. Meglepetés is lesz, mely a településen található ikonnal kapcsolatos. Pontosabban a Nagypeleskei Istenszülő-ikonról van szó, e köré szerveződik minden a táborban. Ami az egyéb gyakorlati tudnivalókat illeti: azok vehetnek részt a táborban, akik 12. életévüket betöltötték, és nem múltak el 19 évesek. A 12–14 évesek esetében szülői engedély kötelező. Minden résztvevőnek orvosi igazolással kell rendelkeznie.

Jelentkezni a http://www.nicolaos.ro/nagypeleske/ honlapon található jelentkezési ívet kitöltve lehet, részvételi díj: 100 lej. Sátortáborról lévén szó, minden fiatalnak a személyes dolgai mellett hoznia kell magával hálózsákot, ezenkívül esőköpenyt, füzetet/jegyzettömböt, írószerszámot, a zenecsoportba jelentkezőknek pedig hangszert (ha van), s egyéb sátorozáshoz szükséges kellékeket. Mindenki igyekezzen saját felszerelést hozni annak megfelelően, amelyik csoportba előzetesen bejelentkezett. Ami lényeges: a csoporttevékenységek alatt mobiltelefont nem lehet használni! Szeszes ital, energiaital fogyasztása és a dohányzás ugyancsak szigorúan tilos! Fontos, hogy a jelentkezési lapot pontosan töltse ki mindenki. Részletes információkat a következő telefonszámokon lehet kérni: 0751–701 104, 0745–401 946, vagy a peleskeii@yahoo.com e–mail-címre is írhatnak az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...