Sátortábort szerveznek Nagypeleskén
Utoljára módositva: 2014-07-11 11:57:36

A peleskei Angeli Ifjúsági Szervezet és a Peleskei Görögkatolikus Egyház a tavalyi sikeren felbuzdulva, idén is megszervezi a Peleskei Ifjúsági Találkozót — tájékoztattak a szervezők.

A július 17. és 20. között zajló eseményről Rozsái Enikő és Ilyés Adrienn tájékoztatták szerkesztőségünket. Mint írják, a tavalyi tábor sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy idén is megszervezik az ifjúsági találkozót. Bár nem állítják azt, hogy az első, azaz a tavalyi tökéletesre sikerült, de felejthetetlen volt, és a visszajelzésekből kiderült, hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Ami az idei rendezvényüket illeti, a tábor mottójául a következő szöveget választották a szervezők: „Uram, jó nekünk itt”.

Gyakorlati tudnivalók

Az előző évhez képest több lelki program lesz, de horgászverseny, kerámiatárgyak készítése, vetélkedő, koncert is színesíti a programot. A zenecsoportba is várnak jelentkezőket, akik mini-zeneórákon vehetnek részt, s kottát olvasni is megtanulnak. Meglepetés is lesz, mely a településen található ikonnal kapcsolatos. Pontosabban a Nagypeleskei Istenszülő-ikonról van szó, e köré szerveződik minden a táborban. Ami az egyéb gyakorlati tudnivalókat illeti: azok vehetnek részt a táborban, akik 12. életévüket betöltötték, és nem múltak el 19 évesek. A 12–14 évesek esetében szülői engedély kötelező. Minden résztvevőnek orvosi igazolással kell rendelkeznie.

Jelentkezni a http://www.nicolaos.ro/nagypeleske/ honlapon található jelentkezési ívet kitöltve lehet, részvételi díj: 100 lej. Sátortáborról lévén szó, minden fiatalnak a személyes dolgai mellett hoznia kell magával hálózsákot, ezenkívül esőköpenyt, füzetet/jegyzettömböt, írószerszámot, a zenecsoportba jelentkezőknek pedig hangszert (ha van), s egyéb sátorozáshoz szükséges kellékeket. Mindenki igyekezzen saját felszerelést hozni annak megfelelően, amelyik csoportba előzetesen bejelentkezett. Ami lényeges: a csoporttevékenységek alatt mobiltelefont nem lehet használni! Szeszes ital, energiaital fogyasztása és a dohányzás ugyancsak szigorúan tilos! Fontos, hogy a jelentkezési lapot pontosan töltse ki mindenki. Részletes információkat a következő telefonszámokon lehet kérni: 0751–701 104, 0745–401 946, vagy a peleskeii@yahoo.com e–mail-címre is írhatnak az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Atomszóke
Ma, 18:30
Lorraine Broughtont (Charlize Theron), a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát. A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal (James MacAvoy), akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálat
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 16.
Olyan ügyesen halogatsz egy fontos lépést, hogy már szinte magától értetődően halasztod holnapra vagy a jövőhétre. Pedig szerdán az lenne a legjobb, ha kilépnél ebből a körből, és ha elhagynád a halogatást. Ma az lenne a legjobb, ha egy nagy levegővel belevágnál valami új dologba.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...