Segédápoló-képzést indít a Vöröskereszt
Utoljára módositva: 2019-09-13 16:04:43

Újabb segédápoló-képzést indít a Vöröskereszt szatmári szervezete; hétfőig lehet jelentkezni, másnap már kezdődik is a tanfolyam.

Az idei negyedik segédápoló-képzését indítja el jövő héten a Vöröskereszt szatmári szervezete, az idei két szatmári és egy nagykárolyi tanfolyam után egy újabb, három hónapon át tartó szatmárnémeti képzést tartanak.

Az előző tanfolyam múlt héten ért véget, s ennek során 13-an szereztek segédápolói képesítést, az azt megelőző kurzus elvégzése után pedig 24-en vizsgáztak le sikeresen.

Rodica Borlan, a szervezet vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy a jövő héten induló tanfolyamra hétfőig lehet még jelentkezni, kedden pedig kezdődnek az órák. Összesen 720 tanóra alatt sajátítják el a résztvevők a segédápolói szakma alapjait.

A beiratkozáshoz szükséges a nyolc általános osztály elvégzését igazoló diploma, a jelentkezőnek egészségesnek kell lennie. A tanfolyam díja 1100 lej. A háromhavi képzés első hónapja elméleti oktatás, majd a következő két hónapban zajlanak a gyakorlati órák, amelyek során élesben is kipróbálják a tanultakat. A sikeres vizsgát követően az országban és külföldön is elismert diplomát kapnak a tanfolyam résztvevői.

A szatmári szervezet vezetője szerint a végzettek elhelyezkedését illetően jók a tapasztalatok, sokan külföldön találnak munkát diplomájukkal, de sokan idehaza, kórházakban, idősek otthonában, bölcsődékben kapnak állást.

Bővebb információkért forduljanak személyesen a Vöröskereszt Szatmárnémeti, Vlad Ţepeş utca 3. szám alatti irodájához, telefonon pedig a 0261.770.244-es vagy a 0723.503.597-es számon lehet érdeklődni 8–16 óra között.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...