Segédápoló-képzést indít a Vöröskereszt
Utoljára módositva: 2019-09-13 16:04:43

Újabb segédápoló-képzést indít a Vöröskereszt szatmári szervezete; hétfőig lehet jelentkezni, másnap már kezdődik is a tanfolyam.

Az idei negyedik segédápoló-képzését indítja el jövő héten a Vöröskereszt szatmári szervezete, az idei két szatmári és egy nagykárolyi tanfolyam után egy újabb, három hónapon át tartó szatmárnémeti képzést tartanak.

Az előző tanfolyam múlt héten ért véget, s ennek során 13-an szereztek segédápolói képesítést, az azt megelőző kurzus elvégzése után pedig 24-en vizsgáztak le sikeresen.

Rodica Borlan, a szervezet vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy a jövő héten induló tanfolyamra hétfőig lehet még jelentkezni, kedden pedig kezdődnek az órák. Összesen 720 tanóra alatt sajátítják el a résztvevők a segédápolói szakma alapjait.

A beiratkozáshoz szükséges a nyolc általános osztály elvégzését igazoló diploma, a jelentkezőnek egészségesnek kell lennie. A tanfolyam díja 1100 lej. A háromhavi képzés első hónapja elméleti oktatás, majd a következő két hónapban zajlanak a gyakorlati órák, amelyek során élesben is kipróbálják a tanultakat. A sikeres vizsgát követően az országban és külföldön is elismert diplomát kapnak a tanfolyam résztvevői.

A szatmári szervezet vezetője szerint a végzettek elhelyezkedését illetően jók a tapasztalatok, sokan külföldön találnak munkát diplomájukkal, de sokan idehaza, kórházakban, idősek otthonában, bölcsődékben kapnak állást.

Bővebb információkért forduljanak személyesen a Vöröskereszt Szatmárnémeti, Vlad Ţepeş utca 3. szám alatti irodájához, telefonon pedig a 0261.770.244-es vagy a 0723.503.597-es számon lehet érdeklődni 8–16 óra között.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...