Segélycsomagokat osztottak
Utoljára módositva: 2014-08-08 19:32:20

Kéthavonta osztanak segélyt a Máltai Segélyszolgálatosok

A Máltai Segélyszolgálat szatmári fiókszervezete Nagyboldogasszony ünnepének közeledtével élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó segélycsomagokkal ajándékozta meg a rászorulókat. A tegnapi akció voltaképpen az a kéthavonként esedékes segítségnyújtás, amivel a civil szervezet támogatja a szegény családokat. Az önkéntesek tegnap a nyilvántartásban szereplő 63 családnak juttattak el támogatást a szervezet mikrobuszával, s további 53 család kapott ún. gyorssegélyt (ők nem állandó támogatottjai a nonprofit szervezetnek, de olyan élethelyzetbe kerültek, hogy sürgős segítségre volt szükségük). A segélycsomagban kristálycukor, napraforgóolaj, rizs, búzaliszt, makaróni, margarin, zöldborsókonzerv, kukoricaliszt, gríz, paradicsompüré, húskonzerv és tisztítószerek voltak. A csomagok értéke mindig attól függ, hogy egyedülálló, családos vagy nagycsaládos kapja a támogatást. Az adományokat az önkéntes máltai tagok s a szervezet munkájában részt vevő fiatalok hordták ki a kedvezményezetteknek. A többség Szatmárnémetiben él, de a megyeközponthoz tartozó Nagyréten és Lázáriban, Pusztadarócon, Vetésben, Nagypeleskén is vannak támogatottak. Arra törekednek a nonprofit szervezetnél, hogy minden családhoz az az önkéntes vigye ki a csomagot, aki amúgy is rendszeresen látogatja a családot, beszélget velük, érdeklődik mindennapjaik iránt. Ilyen alkalmakkor felméri a család szükségleteit, s továbbítja az információt az illetékeseknek, akik a lehetőségek függvényében segítenek a rászorulókon.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...