Segélycsomagokat osztottak
Utoljára módositva: 2014-08-08 19:32:20

Kéthavonta osztanak segélyt a Máltai Segélyszolgálatosok

A Máltai Segélyszolgálat szatmári fiókszervezete Nagyboldogasszony ünnepének közeledtével élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó segélycsomagokkal ajándékozta meg a rászorulókat. A tegnapi akció voltaképpen az a kéthavonként esedékes segítségnyújtás, amivel a civil szervezet támogatja a szegény családokat. Az önkéntesek tegnap a nyilvántartásban szereplő 63 családnak juttattak el támogatást a szervezet mikrobuszával, s további 53 család kapott ún. gyorssegélyt (ők nem állandó támogatottjai a nonprofit szervezetnek, de olyan élethelyzetbe kerültek, hogy sürgős segítségre volt szükségük). A segélycsomagban kristálycukor, napraforgóolaj, rizs, búzaliszt, makaróni, margarin, zöldborsókonzerv, kukoricaliszt, gríz, paradicsompüré, húskonzerv és tisztítószerek voltak. A csomagok értéke mindig attól függ, hogy egyedülálló, családos vagy nagycsaládos kapja a támogatást. Az adományokat az önkéntes máltai tagok s a szervezet munkájában részt vevő fiatalok hordták ki a kedvezményezetteknek. A többség Szatmárnémetiben él, de a megyeközponthoz tartozó Nagyréten és Lázáriban, Pusztadarócon, Vetésben, Nagypeleskén is vannak támogatottak. Arra törekednek a nonprofit szervezetnél, hogy minden családhoz az az önkéntes vigye ki a csomagot, aki amúgy is rendszeresen látogatja a családot, beszélget velük, érdeklődik mindennapjaik iránt. Ilyen alkalmakkor felméri a család szükségleteit, s továbbítja az információt az illetékeseknek, akik a lehetőségek függvényében segítenek a rászorulókon.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...