Segítettek a lakás berendezésében a máltaisok
Utoljára módositva: 2017-12-29 10:23:40

Egy hátrányos helyzetű, ötgyermekes szatmárnémeti családnak nemcsak a karácsonyát, de a következő éveit is sikerült megkönnyíteniük a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek.

A Máltai Szeretetszolgálat szatmári fiókszervezetének önkéntesei az egyik kedvezményezett családjuk számára kiutalt szociális garzonlakás berendezésében segédkeztek a napokban. A szatmári fiókszervezet nagyon sok adományt kapott a karácsonyi időszakban, amit szétosztott a rászoruló családok között, ezáltal nagy örömet okozva nekik. Ebből — úgy az adományból, mint az örömből — a lakhelyet változtatott ötgyermekes család is részesült. A család a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és ennek égisze alatt működő Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) közreműködésével szociális lakásba költözhetett. Egy garzonról van szó, de ezért is nagyon hálásak mindenkinek, aki segített rajtuk. Továbbá ugyancsak e család számára a Szatmár-Láncos Református Egyházközség presbitériuma és a gyülekezet Lórántffy Zsuzsanna nőszövetsége anyagi támogatásával megvásárolták a háztartásba szükséges mindennapi felszereléseket a máltaisok. Az édesanya örömkönnyekben tört ki a hír hallatán, a gyermekek annyira boldogok voltak, hogy szóhoz sem jutottak. Az önkénteseket is ugyanez az érzés járta át, hiszen esélyt adtak egy családnak a fejlődésre és arra, hogy megfelelő környezetben élhessen. A lényeg, hogy a megajándékozottak életében valamelyest enyhült a mindennapi gondok szorítása. Ennek a családnak a háza most már nem csak egy hajlékot jelent, ahol meghúzódhatnak, hanem egy valóságos otthont, ahol szeretet és melegség várja őket. Mint a civil szervezet önkéntesei elmondták: kedvezményezettjeik nagy része rossz körülmények között él, gyakran víz és áram nélkül. A szervezet küldetése, hogy — a lehetőségek szerint — javítsa ezeknek a rászorulóknak az életszínvonalát, nemcsak anyagi javakkal, hanem lelki támogatással is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...