Segítettek a lakás berendezésében a máltaisok
Utoljára módositva: 2017-12-29 10:23:40

Egy hátrányos helyzetű, ötgyermekes szatmárnémeti családnak nemcsak a karácsonyát, de a következő éveit is sikerült megkönnyíteniük a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek.

A Máltai Szeretetszolgálat szatmári fiókszervezetének önkéntesei az egyik kedvezményezett családjuk számára kiutalt szociális garzonlakás berendezésében segédkeztek a napokban. A szatmári fiókszervezet nagyon sok adományt kapott a karácsonyi időszakban, amit szétosztott a rászoruló családok között, ezáltal nagy örömet okozva nekik. Ebből — úgy az adományból, mint az örömből — a lakhelyet változtatott ötgyermekes család is részesült. A család a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és ennek égisze alatt működő Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) közreműködésével szociális lakásba költözhetett. Egy garzonról van szó, de ezért is nagyon hálásak mindenkinek, aki segített rajtuk. Továbbá ugyancsak e család számára a Szatmár-Láncos Református Egyházközség presbitériuma és a gyülekezet Lórántffy Zsuzsanna nőszövetsége anyagi támogatásával megvásárolták a háztartásba szükséges mindennapi felszereléseket a máltaisok. Az édesanya örömkönnyekben tört ki a hír hallatán, a gyermekek annyira boldogok voltak, hogy szóhoz sem jutottak. Az önkénteseket is ugyanez az érzés járta át, hiszen esélyt adtak egy családnak a fejlődésre és arra, hogy megfelelő környezetben élhessen. A lényeg, hogy a megajándékozottak életében valamelyest enyhült a mindennapi gondok szorítása. Ennek a családnak a háza most már nem csak egy hajlékot jelent, ahol meghúzódhatnak, hanem egy valóságos otthont, ahol szeretet és melegség várja őket. Mint a civil szervezet önkéntesei elmondták: kedvezményezettjeik nagy része rossz körülmények között él, gyakran víz és áram nélkül. A szervezet küldetése, hogy — a lehetőségek szerint — javítsa ezeknek a rászorulóknak az életszínvonalát, nemcsak anyagi javakkal, hanem lelki támogatással is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...