Segíts egy lépéssel a Lépésháznak!
Utoljára módositva: 2017-01-25 13:39:20

Lassan kész a Borókagyökér Egyesület Lépésháza, már csak a fűtésrendszert kell kiépíteni, de úgy tűnik, ez az egyik legnagyobb feladat, ezért elengedhetetlen a közösség segítsége.

Korábban is számtalan foglalkozásnak és rendezvények adott otthont a Lépésház

Két évvel ezelőtt álmodott merészet és nagyot a Borókagyökér Egyesület, amikor Tokajban, egy kovácsmester-találkozón láttak egy (jobb megnevezés híján) alkotóházat, s szempillantás alatt eldöntötték: szükségük van egy ilyen, sok mindenre felhasználható házra — az emeleten aludni is lehet; a lenti nagy terem az alkotóház, ahol télen is meg lehet tartani a foglalkozásokat, ahol az, aki dolgozni akar, bármikor munkához láthat, és az elkészített munkákat ki is állíthatja; és ahová a nyári foglalkozásokon, kézművestáborok alkalmával eső vagy vihar esetén be lehet „menekülni”. Bő egy évig gyűjtögették a „lépéseket”, az 50 lejes felajánlásokat s tavaly nyáron elkezdődött maga az építkezés — rengeteg hazai és határon túli segítséggel, támogatással és munkával —, őszre pedig már állt a friss fenyőillattól illatozó Lépésház, mely azóta már számtalan eseménynek és rendezvénynek adott otthont. „Lassan elérünk a Lépésház befejezéséhez. S ha valaha valakinek eszébe ötlött: jó az, amit a Borókáék csinálnak; kell az, amit csinálnak; jó volna egy kicsit (vagy egy kicsit jobban) a részese lenni az egésznek és jó volna egyet lépni, akkor most van itt az idő! Építkezésileg már csak a fűtés beszerelése van hátra, s mivel nagyon nagy a fűtési terület, muszáj padlófűtést szerelnünk. Magát a szerelési munkálatokat a Dunakiliti Varga Vadászház tagjai (akikkel több éve, böllérversenyen keveredtünk barátságba, „agyaslevesünknek” köszönhetően s azóta is figyelemmel kísérik az egyesület tevékenységét) ingyen és bérmentve végzik el — e hét végén érkeznek és kezdenek is hozzá a munkához. A baj csak az, hogy a csövek, a borítóanyag s a padlót burkoló hideg gyanta — ami időtálló, nem csúszik, könnyen átmelegszik és könnyen tisztán tartható, ráadásul a néptáncosok lábízületeit sem terheli majd annyira — még sehol! Magánszemélyek, egyesületek, cégek és alapítványok eddig is mellénk álltak, a Bethlen Gábor Alap Zrt. például 700 000 forinttal támogatta a Lépésház létreöttét,  de most arra kérek mindenkit: álljanak mellénk, támogassanak, mert nagyon nagy szükségünk van minden lépésre! Az alapanyagok összértéke 50 000 lej, ebből 18 600 lejünk van (10 000 lejt az egyesület gyűjtött össze, 5000 lejt egyetlen támogatótól, 3600 lejt pedig további támogatóktól kaptunk), de még mindig hiányzik 31 400 lej. Aki tenne egy lépést (vagy többet), kérem, hívjon a 0729–677930-as telefonszámon” — magyarázza az egyesület mozgatórugója, Szejke Judit, hozzátéve azt is: augusztus 15-e után — ígéretüket betartva — kezdődik a több mint 4000 lépegető/adományozó nevének befaragása a gömbfákba, s szívesen várják azok jelentkezését, akik jól bánnak a vésőkkel és önkéntesként részt vennének a névfaragás munkájában.

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...