Senki nem veszi el a temetőjüket
Utoljára módositva: 2018-03-04 09:06:49

Nagykároly polgármestere, Kovács Jenő határozottan visszautasítja azt a Ianculeşti településen szárnya kapott mendemondát, miszerint a falu küldöttével, Ioan Oneţ tanácsossal megpróbálja eltulajdonítani a helyiektől a temetőt.

Hogy telekkönyveztetni lehessen az új ianculeşti-i kápolnát, amelynek az építtetését a városi költségvetésből finanszírozták, elengedhetetlen volt mintegy 30 árnyi temetőrész különválasztása. Hogy ez megtörténhessen, Nagykároly jegyzője, Adela Opriţoiu a helyi ortodox egyházközség beleegyezését kérte. Tulajdonképpen egyszerű formalitásról van szó, mely nélkül nem lehet telekkönyveztetni az új kápolnát.

„Mindebből óriási lármázás keletkezett. Annak érdekében, hogy telekkönyvezhessük a kápolnát, a jegyző asszony a kataszteri hivatalhoz fordult, amely rendjén valónak találta az intézkedést, és el is indította a telekkönyvi változtatást. Nagyon sajnálom, hogy a parókus lelkész nem értette ezt az eljárást, ellenben nem jött el a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalba, hogy tájékoztatást kérjen. Ezzel szemben megalapozatlan vádakat fogalmazott meg az én személyem és Ioan Oneţ tanácsos, a település képviselője ellen. Ezekben azt állítja, hogy el akarjuk tulajdonítani a temetőt, a ianculeşti-i lakosok temetőjét. Ha valaki ilyet állít, az egyszerűen hazudik, szégyentelenül hazudik. Mindössze azt akarjuk, hogy befejezzük a kápolnaépítés folyamatát, hogy telekkönyveztessük, és utána átadjuk a Ianculeşti-i Ortodox Egyházközségnek” — nyilatkozta Kovács Jenő polgármester.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalban március 1-jén egyeztettek a témában, s az egyeztetésen részt vett Kovács Jenő polgármester, Ioan Oneţ helyi tanácsos, Ianculeşti település képviselője, Florian Mocan, Nagykároly ortodox esperese, illetőleg Ciprian Chiorean, a település előző küldötte, a Ianculeşti-i Ortodox Egyházközség egyháztanácsosa. Mind polgármester, mind a tanácsos hamisnak mondta a temető eltulajdonításáról szóló vádakat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...