Sepsiszentgyörgyre a bajnoki címért
Utoljára módositva: 2019-05-20 15:09:48

Kedden 19 órától a Sepsi Arénában a Szatmárnémeti VSK a Sepsiszentgyörgy vendége lesz a női kosárlabda bajnoki döntő utolsó meccsén. Lopez tanítványainak szurkolói is lesznek a lelátón.

 

Történelmet írhat a szatmári sportban a Városi Sportklub női kosárlabdacsapata: az első lehet, amely a labdás csapatsportban bajnoki aranyérmet szerez. Ehhez visztont kedden egy újabb, pontosabban zsinórban egy harmadik bravúrra van szüksége Maikel Lopez edző tanítványainak.

Oláh Andi és társai óriásít küzdöttek az elmúlt fél hétben a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC ellen: a bajnoki döntő harmadik és negyedik meccsét megnyerték idehaza, így kiegyenlítették az állást a három nyert mérkőzésig tartó fináléban. Ez minden képpen lelki pluszt jelenthet a lányoknak, amely végig kísérheti őket a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen.

Túloldalt a címvédő Sepsi-SIC abban bízhat, hogy a hazai közönség felállítja őket a padlóról, hiszen látható módon összeomlottak azútán, hogy Szatmáron egy meccset sem tudtak nyerni.

Remélhetően kedden a szatmári lányoknak is lesz támaszuk a Sepsi Aréna lelátójáról. A VSK vezetősége ugyanis buszt indít a szurkolóknak Sepsiszentgyörgyre. Előzetesen kellett telefonon jelentkezni (telefonszám: 0744-130730), 9 órakor pedig indulás a Székesegyház előtti parkolóból.

Ilyen közel még soha nem volt a VSK a bajnoki címhez. Ez már a negyedik finálé, az Aradi ICIM és tavaly a Sepsi-SIC 3–1-re vert minket, míg a CSM Târgoviște 3–0-ra vert. Talán most már a szatmáriakkal kegyes lesz a sors keze, és megszerezzük az első bajnoki aranyérmet.

Arról már írtunk, hogy 2015-ben hasonló körülmények között vesztette el a bajnoki döntőt a háromszéki alakulat, akkor a Târgoviște fordított 0–2-ről és nyert Szentgyörgyön 3–2-re. Azóta nem is volt ilyen szoros finálé.

Az biztos, hogy nem lesz egy sétagalopp. Ráadásul a lányok is már erejük határán vannak egy nagyon zsúfolt idény végén. Akármi lesz a keddi vége, ezek a lányok megérdemlik a szatmáriak elismerését. Akik múlt csütörtökön és szombaton ott voltak a Both Katalin Sportterem lelátóján, vagy látták a szövetség YouTube-csatornáján a két mérkőzést, azok tudják igazán értékelni a fentebbi kijelentést, hiszen leckét adtak a küzdeni akarásból.

66–54, 57–49, 47–52, 56–59 volt a Sepsi-SIC – VSK eddigi négy meccsének a végeredménye. A 19 órakor lezárul a szezon az eredménytől függetlenül. Szurkoljunk a VSK kosaras lányainak!

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...