Sereghajtók vagyunk az EU-s források lehívásában
Utoljára módositva: 2014-07-24 09:58:14

A tagállamok között sereghajtónak számít Románia a rendelkezésre álló európai uniós források lehívása terén — derül ki a Ziarul Financiar által közölt rangsorból. Románia idén eddig 1,8 milliárd eurót hívott le, így előfordulhat, hogy sikerül meghaladnia a 2013-as év során megszerzett 2,8 milliárd eurót. Az Európai Bizottság költségvetési igazgatóságának adatai szerint áprilisig Románia 7 milliárd eurót hívott le, ami mindössze 37 százalékát teszi ki a 2007-2013-as költségvetési időszakban rendelkezésére álló 19,2 milliárd eurós keretösszegnek, ennél jobban teljesített Szlovákia (48%). A listavezető Észtország (78,3%), Litvánia és Portugália (78,2%). 60% fölött teljesített Görögország, Németország, Svédország, Írország, Lengyelország, Finnország, Lettország, Ausztria, Luxemburg, Szlovénia, Spanyolország, valamint Hollandia. Magyarország a rendelkezésére álló források 58,5%-át hívta le, Horvátország alig több mint 20%-ot, de az ország csak tavaly csatlakozott az EU-hoz.

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...