Sertéspestis a vaddisznóknál
Utoljára módositva: 2018-05-22 18:31:56

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint még mindig komoly veszélyt jelent megyénkben a sertéspestis. Az újberki sertéspestisgóc miatt a batizi, túrterebesi és halmi állatvásárok a továbbiakban is zárva maradnak.

Ugyanakkor a szakemberek elrendelték a karantént a sertéspestisgóc 10 kilométeres körzetére vonatkozóan, így az említett térségben tilos az állatok szállítása a települések között. A DSVSA munkatársai ugyanakkor ismételten felhívják a figyelmet az afrikai sertéspestis veszélyeire, melyet egy nagyon ellenálló vírus okoz, minden háztáji és vaddisznót érint, azonban a betegség nem terjed állatról emberre. A DSVSA felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy azonnal értesítsék az állatorvost, ha a sertésük bármilyen megbetegedést mutat, illetve hívják a 0800826787-es vagy a 0261–715956-os számot. Sajnos a háztáji sertéspestisgóc mellett a vaddisznók megbetegedése is gond lehet, hiszen május 16-án a magyarországi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, egy kilométerre az ukrajnai országhatártól és 50 kilométerre a romániai határtól pestissel fertőzött vaddisznót találtak. Ennek okán a vaddisznóállomány a jövőben fokozott ellenőrzés alá kerül.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...