Sertéspestisgóc Tasnádszántón is
Utoljára módositva: 2019-07-30 20:25:25

Alig két hónappal az áprilisi, utolsó afrikaisertéspestis-góc felszámolását követően a rendkívül könnyen és gyorsan terjedő, emberre nem, de sertésekre annál inkább veszélyes vírus június végén ismét felütötte a fejét Szatmár megyében.

Akkor egy újberki háztáji gazdaságban lokalizálták, s a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében egy 3 kilométeres biztonsági körzetet, valamint 10 kilométeres megfigyelési körzetet állítottak fel — most pedig egy újabb gócpontot lokalizáltak a megye délnyugati részén, Tasnádszántón. Darius Filip kormánymegbízott tegnap ismét rendkívüli ülésre hívta össze az érintett intézmények vezetőit az eset kapcsán, s mint a hivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében fogalmaznak, Tasnádszántó övezetében is azonnali hatállyal felállították a biztonsági, valamint megfigyelési körzetet, illetve megtiltották a sertések szállítását mindkét körzetben — kivételt az állategészségügyi hatóság engedélyével ellátott esetek képeznek. Mint a közleményben megfogalmazták, jelenleg az afrikai sertéspestis által érintett települések: Kökényesd, Nyírestanya, Halmi, Újberek, Tasnád, Tasnádszántó és Érszodoró.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...