Sérült és ép gyerekekkel ment bajnokságra az Okinawa SK
Utoljára módositva: 2019-04-16 12:59:52

A Szatmárnémeti Okinawa SK mindkét szekciójának a karatékái részt vettek az elmúlt hétvégén, Gyulafehérváron rendezett karate-bajnokságon, amelyet az Nemzetközi Harcművészetek-szövetségének (IMAF) romániai tagföderációja rendezett.

Nyesti Csaba edző (4. Dan) vezetésével az Erhard kastélya civilszervezet 14 sérült karatékája is tatamira lépett a nekik rendezett kata viadalon. A lelátóról Carmen Edita, a szervezet elnöke vezette a szatmári szurkolótábort, amely 13 éremhez segítette hozzá a karatékákat. Neumayer Ákos sajnos idén nem sikerült az éremszerzés, ugyanis egy csúnya térdsérülés miatt korán feladni kényszerült a versenyt.

Ezt követően az ép sportolók küzdöttek kata és kumite próbákban. Nyesti 19 tanítványa lépett tatamira, és végül 10 érmet sikerült begyűjteni. A szatmári egyesület vezetőedzője elmondta, a viadalon az ország minden tájáról voltak, közel 300 karatéka mérte össze tudását, és volt olyan kategória is, ahol 48 nevező volt. „Nagyon nehéz meccsek voltak. A verseny színvonalas volt, minden éremért nagyon meg kellett küzdeni. Volt eset, hogy 1-2 század döntött a dobogós helyekről. Mindkét csapatom nagyon ügyes volt, remekül helytálltak, nagyon büszke vagyok rajuk” — nyilatkozta Nyesti Csaba, aki most tanítványaival készül az IKU szövetség romániai tagföderációja által kiírt bajnokságra, amit május 18-án rendeznek Temesváron.

Eredmények

Bajnokok: Enciu Erhard, Casian Tukacs, Sebastian Bota, Epifanov Victoria, Andrei Big, Hodrea Anna, Macsimilian Nemet.

Ezüstérmesek: Pénzes Emánuel, Denis Cortean, Aosan Alex, Turóczi Zoe, Molnár Szilvia, Cristina Dumitre, Adelin Timp.

Bronzérmesek: Szilágyi Ákos, Eric Grigor, Maya Tuns, Vlad Zeicu, Molnár Szilvia, Gabriel Variu, Alex Hamza.

4. hely: Nyesti Nóra Tiara, Angelo Pop, Vaida Kevin, Alex Nemet, Szabó Patrik, Alex Marian, Liviu Chichisan, Rusz Ingrid.

5. hely: Papp Márk, Patric Szfara, Denis Silaghi.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...