Siker volt Szatmár megyében a Magyarok Kenyere adománygyűjtés
Utoljára módositva: 2019-09-25 14:18:39

A Szatmári Falugazdászok még júliusban határozták el, hogy idén csatlakoznak a Magyarok Kenyere adománygyűjtő akcióhoz.

„A 15 millió búzaszem alcímű jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák. Annak ellenére, hogy kevés idő állt a falugazdászok rendelkezésére, 4560 kg búza gyűlt össze Szatmár megyében, amelyből 3150 kg liszt készült – tudtuk meg a falugazdász-hálózat munkáját koordináló Magyar Lóránd parlamenti képviselőtől.

Az adományok Magyargéresről, Mezőpetriből, Csanálosról, Túrterebesről, Leléből, Bogdándról illetve Szilágyszérből érkeztek. A búza begyűjtéséhez, annak malomba szállításához s majd a liszt célba juttatásához Békés Arnold, mezőpetri lakos biztosított járművet. Az Ampert kft. ajánlotta fel a búza megőrlését az általuk működtetett mezőteremi malomban.

A kezdeményezés során a falugazdászok a 3150 kilogramm lisztből 1500 kilogrammot adományoztak a Máltai Szeretetszolgálatnak, 1200 kilogrammot az Oikodomos Alapítványnak, illetve 300 kilogramm jutott a Borókagyökér Egyesületnek.

A fennmaradt 150 kg lisztből a Szatmári Református Egyházmegye és a Nagykárolyi Egyházmegye 34 gyülekezetének süttettek kenyeret a Varga Quattro pékségben. A kenyereket Újkenyér ünnepére ajánlották fel az Úrvacsorához. Ily módon – még ha képletesen is – még több ember részesült az adományokból, illetve ezzel még több emberhez jutott el jótékonysági kezdeményezés híre.

Az már biztos: a falugazdászok a következő évben is csatlakoznak a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem kezdeményezéshez, bízva abban, hogy még több Szatmár megyei gazda fog élni a felajánlás lehetőségével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...