Siker volt Szatmár megyében a Magyarok Kenyere adománygyűjtés
Utoljára módositva: 2019-09-25 14:18:39

A Szatmári Falugazdászok még júliusban határozták el, hogy idén csatlakoznak a Magyarok Kenyere adománygyűjtő akcióhoz.

„A 15 millió búzaszem alcímű jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák. Annak ellenére, hogy kevés idő állt a falugazdászok rendelkezésére, 4560 kg búza gyűlt össze Szatmár megyében, amelyből 3150 kg liszt készült – tudtuk meg a falugazdász-hálózat munkáját koordináló Magyar Lóránd parlamenti képviselőtől.

Az adományok Magyargéresről, Mezőpetriből, Csanálosról, Túrterebesről, Leléből, Bogdándról illetve Szilágyszérből érkeztek. A búza begyűjtéséhez, annak malomba szállításához s majd a liszt célba juttatásához Békés Arnold, mezőpetri lakos biztosított járművet. Az Ampert kft. ajánlotta fel a búza megőrlését az általuk működtetett mezőteremi malomban.

A kezdeményezés során a falugazdászok a 3150 kilogramm lisztből 1500 kilogrammot adományoztak a Máltai Szeretetszolgálatnak, 1200 kilogrammot az Oikodomos Alapítványnak, illetve 300 kilogramm jutott a Borókagyökér Egyesületnek.

A fennmaradt 150 kg lisztből a Szatmári Református Egyházmegye és a Nagykárolyi Egyházmegye 34 gyülekezetének süttettek kenyeret a Varga Quattro pékségben. A kenyereket Újkenyér ünnepére ajánlották fel az Úrvacsorához. Ily módon – még ha képletesen is – még több ember részesült az adományokból, illetve ezzel még több emberhez jutott el jótékonysági kezdeményezés híre.

Az már biztos: a falugazdászok a következő évben is csatlakoznak a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem kezdeményezéshez, bízva abban, hogy még több Szatmár megyei gazda fog élni a felajánlás lehetőségével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 4.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...