Sikeres fiatalok beszélgetnek sikeres fiatalokkal a PMN-en
Utoljára módositva: 2014-08-15 17:25:53

A Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat keretében augusztus 23-án 17 órai kezdettel az Ifjúsági szigetre fiatal és sikeres ifjakat várnak a szervezők, hogy élettapasztalataikat másokkal is megosszák.

Antal Lóránt a kampány során sikeres szatmári fiatalokkal találkozott Kolozsváron is

Nem is olyan régen zárult le az Európa Parlamenti választás. Az RMDSZ és a Magyar Ifjúsági Értekezlet színeiben az ötödik helyen egy sikeres fiatalember igyekezett másmilyen kampánnyal felhívni a figyelmet arra, hogy élnek ebben az országban fiatalok is, akikre oda kellene figyelni. Méghozzá azokra a fiatalokra, akik mernek szembemenni a trendekkel, a családi akarattal és sok mindennel, mert az álmaikat követik, s azt gondolják, hogy a sok pénz nem az egyedüli sikertényező, néha elég egy szerényebb megélhetés, ha az ember olyan munkát végezhet, amit szeret. A Partiumi Magyar Napok keretén belül, augusztus 23-án 17 órától az Ifjúsági szigeten a Kossuth-kertben tartanak egy kötetlen beszélgetést Sikeres fiatalok Szatmárban címmel. Ez úgymond folytatása annak a másfajta kampánynak, amelyet Antal Lóránt EP-képviselőjelölt folytatott annak érdekében, hogy felfigyeljen a média és a társadalom, de nem utolsósorban a politika is arra, hogy vannak értékes fiatalok a közösségekben, akiknek a példája mindenképpen ki kellene terjedjen nagyobb közösségekre is, mert útmutatóul szolgálhatnak a többieknek. A kampányban négy szatmári, sikeres fiatallal készült videó: Butka Gergő városi tanácsossal, akit kreativitásáról és állandó pörgéséről ismerhetnek; Balog Zsolt fiatal lepkevadásszal, aki fotós vállalkozásában kattintja magát kockáról kockára előrébb; Loga Lóránttal, aki elegánsan és úriemberként, de az élet által elé gördített akadályokra fittyet hányva halad előre a megtervezett úton; Fornwald Lászlóval, aki a saját életét kockáztatva menti meg másokét a mentőautón robotolva. Ám nem csak ők sikeresek. Vannak közöttünk vállalkozók, kézművesek, festőművészek, zenészek és nagyszerű lemezlovasok, fotósok stb. A szervezők őket is várják a beszélgetésre az Ifjúsági szigeten. Felhívásukban elmondják, ha sikeres fiatalnak érzik magukat — ennek egy ismérve van: azzal foglalkoznak, amit szeretnek —akkor ott a helye. A Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács folytatni szeretné a megkezdett kampányt, de ehhez arra van szükség, hogy minél szélesebb körből „meríthessük” azokat a fiatalokat, akik példaképek lehetnek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...