Sikeres pályázatok finanszírozás nélkül
Utoljára módositva: 2018-03-14 14:13:02

Kolcs Község Polgármesteri Hivatala több pályázatot készített községfejlesztésre, s ezek nagy része sikeresnek bizonyult, de egyelőre pénzhiány miatt nem kapott finanszírozást.

Kolcs Község Polgármesteri Hivatala a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségénél (AFIR) pályázott, hogy felújítsa a szamoskrassói óvodaépületet — tájékoztatott Domokos Sándor polgármester. Az épület belül jó állapotban van, a külső rész viszont nagyon megérett a felújításra. A pályázatot az elmúlt év tavaszán nyújtották be, de nem érte el a szükséges pontszámot. Ez nem jelenti azt, hogy nincs esély arra, hogy finanszírozáshoz jusson, ugyanis a sikeres pályázatokra kiírt versenytárgyalások után megmaradt pénzt újraosztják, és így a szamoskrassói óvodaépület felújítására is maradhat a keretből. Az óvodaépületben két magyar csoport működik: a normál programú és a napközicsoport. Az elmúlt évben még működött román csoport is, de annyira megcsappant a román gyerekek száma, hogy nem lehet román csoportot működtetni, ezért a gyerekeket a kiskolcsi óvodába szállítják.

Domokos elmondta, hogy foglalkoztak a nagykolcsi új óvodaépülettel is, amelynek az építése évekkel ezelőtt a tanügyminisztérium kezdeményezésére indult el, de finanszírozási gondok miatt félkész állapotban maradt. Ugyancsak az elmúlt évben nyújtottak be két pályázatot kultúrotthon-felújításra: az egyik a szamoskrassói kultúrotthont érinti, amelynek felújítására tíz éve pályáznak — eddig sikertelenül —, a másik pedig a szamoslippói kultúrotthonra vonatkozik. Mindkét épületre szükség van, mert mindkét településen fellendült a kulturális élet.

Domokos Sándor hozzátette: két pályázat készült, az egyiket az AFIR-hoz nyújtották be, és azoknak az utcáknak az aszfaltozására készült, ahol van víz- és csatornahálózat, illetve vannak olyan szélesek az utcák, hogy az aszfalt mellett marad elég hely a csatornahálózat kiépítésére. Ennek a tervnek a megvalósítása is várat magára, ugyanis a finanszírozás a várólistára került. Szamoskóródon és Dobrácsapátiban is csak félig készült el az aszfaltozás, az utcák másik fele ott van rossz állapotban. Készült pályázat a mezei utak modernizálására is, de nem sok esély van a kivitelezéshez, mert ebben a kategóriában kevés a pénz — összegzett az elöljáró.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...