Sikeres vásár Börvelyben
Utoljára módositva: 2014-06-16 10:39:25

A szervezők elégedettek lehetnek, hiszen a Börvelyi Hagyományőrző Mesterségek Vására nagy népszerűségnek örvendett a helyiek körében.

 

A Táltos Hagyományőrző és Kulturális Egyesület vasárnap délután első alkalommal szervezte meg a Hagyományőrző Mesterségek Vásárát Börvelyben, a 2&2 Club udvarán. A hivatalos megnyitón Kiss Zoltán polgármester, Tóth Arnold alapítótag, valamint Horváth Éva, a helyi általános iskola igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, míg Kátai Tibor református lelkész Isten áldását kérte a rendezvényre.

A rendezvényen számos helybéli, környékbeli és magyarországi kultúrcsoport színpadra lépett. Közönség elé állt a Táltos Egyesület idén alakult gyermektánccsoportja, a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat (Budapest), a Szatmár táncegyüttes (Mátészalka), a csomaközi néptánccsoport, Óbis Réka és Óbis Kinga népdalénekes (Kálmánd), Talián Nikolett népdalénekes (Börvely), a Nyíló Akác Néptáncegyüttes (Érmihályfalva), a Kálmándi néptánccsoport és a Kukurók néptánccsoport (Szér). A rendezvényen nemcsak a kulturális programokat tekinthették meg a jelenlévők, hiszen az udvart ellepték a különféle kézművesmesterség képviselői is, akiktől nemcsak vásárolni, tanulni is lehetőségük volt az érdeklődőknek. Népszerű volt az üvegfúvás, agyagművesség, gobelinkészítés, ugyanakkor a nézelődők hímzés, fafaragás, ékszerkészítés, makramékészítés, szalmafonás, üvegfestés, gravírozás, origami, képeslapkészítés, quilling-technika, kötés, csontfaragás, ingfestés technikáiba is bepillanthattak.

Egész napos programmal várták a gyerekeket a gyereksarok keretében, ahol 2 szakképzett pedagógus foglalkozott velük, a bevállalósak az arcfestést is kipróbálhatták. Az érdeklődőket egész napos íjászbemutatóval várták, a Maurer Alapítvány jóvoltából pedig ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérésen vehettek részt az érdeklődők.

Még több képért kattints IDE!

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...