Sikeres vásár Börvelyben
Utoljára módositva: 2014-06-16 10:39:25

A szervezők elégedettek lehetnek, hiszen a Börvelyi Hagyományőrző Mesterségek Vására nagy népszerűségnek örvendett a helyiek körében.

 

A Táltos Hagyományőrző és Kulturális Egyesület vasárnap délután első alkalommal szervezte meg a Hagyományőrző Mesterségek Vásárát Börvelyben, a 2&2 Club udvarán. A hivatalos megnyitón Kiss Zoltán polgármester, Tóth Arnold alapítótag, valamint Horváth Éva, a helyi általános iskola igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, míg Kátai Tibor református lelkész Isten áldását kérte a rendezvényre.

A rendezvényen számos helybéli, környékbeli és magyarországi kultúrcsoport színpadra lépett. Közönség elé állt a Táltos Egyesület idén alakult gyermektánccsoportja, a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat (Budapest), a Szatmár táncegyüttes (Mátészalka), a csomaközi néptánccsoport, Óbis Réka és Óbis Kinga népdalénekes (Kálmánd), Talián Nikolett népdalénekes (Börvely), a Nyíló Akác Néptáncegyüttes (Érmihályfalva), a Kálmándi néptánccsoport és a Kukurók néptánccsoport (Szér). A rendezvényen nemcsak a kulturális programokat tekinthették meg a jelenlévők, hiszen az udvart ellepték a különféle kézművesmesterség képviselői is, akiktől nemcsak vásárolni, tanulni is lehetőségük volt az érdeklődőknek. Népszerű volt az üvegfúvás, agyagművesség, gobelinkészítés, ugyanakkor a nézelődők hímzés, fafaragás, ékszerkészítés, makramékészítés, szalmafonás, üvegfestés, gravírozás, origami, képeslapkészítés, quilling-technika, kötés, csontfaragás, ingfestés technikáiba is bepillanthattak.

Egész napos programmal várták a gyerekeket a gyereksarok keretében, ahol 2 szakképzett pedagógus foglalkozott velük, a bevállalósak az arcfestést is kipróbálhatták. Az érdeklődőket egész napos íjászbemutatóval várták, a Maurer Alapítvány jóvoltából pedig ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérésen vehettek részt az érdeklődők.

Még több képért kattints IDE!

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...