Sikeres vásár Börvelyben
Utoljára módositva: 2014-06-16 10:39:25

A szervezők elégedettek lehetnek, hiszen a Börvelyi Hagyományőrző Mesterségek Vására nagy népszerűségnek örvendett a helyiek körében.

 

A Táltos Hagyományőrző és Kulturális Egyesület vasárnap délután első alkalommal szervezte meg a Hagyományőrző Mesterségek Vásárát Börvelyben, a 2&2 Club udvarán. A hivatalos megnyitón Kiss Zoltán polgármester, Tóth Arnold alapítótag, valamint Horváth Éva, a helyi általános iskola igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, míg Kátai Tibor református lelkész Isten áldását kérte a rendezvényre.

A rendezvényen számos helybéli, környékbeli és magyarországi kultúrcsoport színpadra lépett. Közönség elé állt a Táltos Egyesület idén alakult gyermektánccsoportja, a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat (Budapest), a Szatmár táncegyüttes (Mátészalka), a csomaközi néptánccsoport, Óbis Réka és Óbis Kinga népdalénekes (Kálmánd), Talián Nikolett népdalénekes (Börvely), a Nyíló Akác Néptáncegyüttes (Érmihályfalva), a Kálmándi néptánccsoport és a Kukurók néptánccsoport (Szér). A rendezvényen nemcsak a kulturális programokat tekinthették meg a jelenlévők, hiszen az udvart ellepték a különféle kézművesmesterség képviselői is, akiktől nemcsak vásárolni, tanulni is lehetőségük volt az érdeklődőknek. Népszerű volt az üvegfúvás, agyagművesség, gobelinkészítés, ugyanakkor a nézelődők hímzés, fafaragás, ékszerkészítés, makramékészítés, szalmafonás, üvegfestés, gravírozás, origami, képeslapkészítés, quilling-technika, kötés, csontfaragás, ingfestés technikáiba is bepillanthattak.

Egész napos programmal várták a gyerekeket a gyereksarok keretében, ahol 2 szakképzett pedagógus foglalkozott velük, a bevállalósak az arcfestést is kipróbálhatták. Az érdeklődőket egész napos íjászbemutatóval várták, a Maurer Alapítvány jóvoltából pedig ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérésen vehettek részt az érdeklődők.

Még több képért kattints IDE!

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...