Sikeres vásár Börvelyben
Utoljára módositva: 2014-06-16 10:39:25

A szervezők elégedettek lehetnek, hiszen a Börvelyi Hagyományőrző Mesterségek Vására nagy népszerűségnek örvendett a helyiek körében.

 

A Táltos Hagyományőrző és Kulturális Egyesület vasárnap délután első alkalommal szervezte meg a Hagyományőrző Mesterségek Vásárát Börvelyben, a 2&2 Club udvarán. A hivatalos megnyitón Kiss Zoltán polgármester, Tóth Arnold alapítótag, valamint Horváth Éva, a helyi általános iskola igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, míg Kátai Tibor református lelkész Isten áldását kérte a rendezvényre.

A rendezvényen számos helybéli, környékbeli és magyarországi kultúrcsoport színpadra lépett. Közönség elé állt a Táltos Egyesület idén alakult gyermektánccsoportja, a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat (Budapest), a Szatmár táncegyüttes (Mátészalka), a csomaközi néptánccsoport, Óbis Réka és Óbis Kinga népdalénekes (Kálmánd), Talián Nikolett népdalénekes (Börvely), a Nyíló Akác Néptáncegyüttes (Érmihályfalva), a Kálmándi néptánccsoport és a Kukurók néptánccsoport (Szér). A rendezvényen nemcsak a kulturális programokat tekinthették meg a jelenlévők, hiszen az udvart ellepték a különféle kézművesmesterség képviselői is, akiktől nemcsak vásárolni, tanulni is lehetőségük volt az érdeklődőknek. Népszerű volt az üvegfúvás, agyagművesség, gobelinkészítés, ugyanakkor a nézelődők hímzés, fafaragás, ékszerkészítés, makramékészítés, szalmafonás, üvegfestés, gravírozás, origami, képeslapkészítés, quilling-technika, kötés, csontfaragás, ingfestés technikáiba is bepillanthattak.

Egész napos programmal várták a gyerekeket a gyereksarok keretében, ahol 2 szakképzett pedagógus foglalkozott velük, a bevállalósak az arcfestést is kipróbálhatták. Az érdeklődőket egész napos íjászbemutatóval várták, a Maurer Alapítvány jóvoltából pedig ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérésen vehettek részt az érdeklődők.

Még több képért kattints IDE!

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...