Sikeresek az állásbörzék
Utoljára módositva: 2014-04-24 09:00:59

Legutóbbi két állásbörzéjének eredményességét értékelte tegnap tartott sajtótájékoztatóján a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség vezetősége. Az állásbörzéken munkahelyet találók száma országosan a harmadik helyre sorolja megyénket.

 

Marcel Maruşca, a szatmári AJOFM vezérigazgatója elégedett a megyei állásbörzéken megjelentek alkalmazásában elért eredményekkel

Hatékonynak és folytatandónak tartja a szatmári állásbörzéket a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM), vezérigazgatója, ennek szellemében a nagykárolyi és a szatmárnémeti után a következőt Avasfelsőfaluban fogják megtartani pénteken, jelentette be tegnap. Marcel Maruşca, az AJOFM vezetője elmondta, az állásbörzéken munkahelyet találók számát illetően Szatmár megye az első három között van az országban, sikerül elég jól összehangolni a börzéken felállított asztalok két oldalán ülők elvárásait, a munkakeresők képzettségét a munkaadói elvárásokkal

Alkalmazási arányok

A vezérigazgató külön kiemelte, hogy a szatmárnémeti börzén négy roma nemzetiségű álláskereső is munkát talált, amit azért tartott fontosnak kiemelni, mert az ügynökség aktív szerepet kíván vállalni az integrációban is. A négy roma fiatalember az építőiparban talált magának állást, a kőművességhez értettek. A kereslet-kínálat összehangoltságát tekintve Nagykároly sokkal jobban áll, mint Szatmárnémeti, derült ki a tegnap felsorolt számadatokból. A február végi nagykárolyi állásbörzére elment 350 személyből 60-nal kötöttek szerződést a munkaadók, miközben a megyeszékhelyi állásbörzén az 1500 résztvevő közül 155-nek lett munkahelye. A holnapi, avasfelsőfalui állásbörzére — amely délelőtt tíz órától kezdődik a polgármesteri hivatal nagytermében — 11 cég jelezte részvételi szándékát, és 143 helyre keresnek alkalmazottat —mondták el tegnap az illetékesek,

 

Keresett szakmák

 

Nagykárolyban a legtöbb álláshoz a munkát kereső lakatosok jutottak a február 27-i börze nyomán, Szatmárnémetiben a gépszerelők tölthették be a legtöbb állást. Nagykárolyban keresettek voltak még a mezőgazdasági munkások, a traktoristák, a kőművesek, a mezőgazdasági gépszerelők, a konfekcióipari dolgozók, a kárpitosok, a nehézgépjármű-vezetők. Szatmárnémetiben keresettek voltak még azok, akik a fémszerkezet-építésben, a kőművességben, lakatosságban és az aszfaltozásban jártasak. Az életkor tekintetében a 35–45 év közötti korosztály jutott legkönnyebben munkához, s legkevésbé a 25 év alatti fiatalok jártak sikerrel az állásra találást illetően.

Marcel Maruşca beszélt az EU-s támogatással zajló, a munkaerőpiachoz és a munkaerő-foglalkoztatáshoz kötődő projektjeikről, amelyek közül kettő szatmári partnerrel zajlik: az egyikben a Kisiparosok Kamarája, a másikban a Vöröskereszt helyi fiókja a partner.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 20:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...