Sikeresen versenyeztek a szatmári diákok
Utoljára módositva: 2014-04-16 18:44:07

Sikeresen teljesítették a Szatmár megyei diákok a SzékelyKapuk-ZöldKapuk nevet viselő nemzetközi verseny próbáit, így több csapat is értékes kirándulásokon vehet részt a közeljövőben. A legjobbak egy adriai utazás lehetőségét is megkapják.

 

Az idei tanévben is megrendezésre került a Kárpát-medencei „SzékelyKapuk-ZöldKapuk” program magyarországi és határon túli iskolák részére. A verseny célja a részt vevő iskolák, pedagógusok és gyerekek népművészeti hagyományokkal, közösségi kultúrával, környezeti neveléssel, társadalomépítő és humanitárius tevékenységgel kapcsolatos együttműködésének elősegítése és támogatása. A verseny két fordulóban zajlott, az első félév végén egy betlehemes játékot mutattak be a diákok, míg a második forduló során egy vándorkiállítással, tematikus plakátokkal járták a megyét. Mindkét forduló során szerkesztőségünket is több ízben látogatták meg a diákok. Az ökocivilizációs játék során a környezetvédelemre, a fák védelmére kívánták felhívni a figyelmet a csapatok. Szatmár megye a korábbi évekhez hasonlóan idén is jól teljesített, aminek köszönhetően sok diák részesül majd izgalmas kirándulásokban, értékes nyereményekben. A legjobb csapatok egy adriai nyaralást nyertek, mely számos izgalmat tartogat a diákok és kísérőik számára.

A második forduló, azaz a vándorkiállítás eredményhirdetése alapján a legjobb csapat idén a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola Havasi gyopár csapata lett, akik haladó kategóriában versenyeztek, hiszen nem ez volt a csapat első jelenléte a megmérettetésen: „A csapat folyamatosan bővül új tagokkal, esnek ki régiek, tehát a tagok folyton cserélődnek. A nagyobbak bevonják a kisebbeket a felkészülésbe, segítik és nevelik őket, így folyamatosan továbbvihető a hagyományőrzés” — számolt be a csapat felkészítő tanára, Győrbíró Csilla. Az akcióban 13 diák vett részt, akiket Győrbíró Csilla mellett Haiduc Rodica készített fel a versenyre. A diákok kiváló szereplésükkel esélyt kaptak arra, hogy részt vegyenek az adriai nyaraláson sok más diáktársukkal együtt. A nyolcnapos kirándulás alatt minden nap más-más helyszínt tekintenek meg. Nem csak a Havasi gyopár csapat ért el szép eredményeket, hanem a mentorált csapatuk, az Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek csapata szintén első helyen végzett kezdő kategóriában.

A megyéből számos iskola nevezett a versenyre haladó és kezdő kategóriában egyaránt, Szatmárnémeti és Nagykároly környékéről egyaránt. Haladó kategóriában arany minősítéssel végzett 8 csapat, akiknek valamennyiüknek lehetőségük van az adriai nyaralás lehetőségével élni, továbbá két ezüst helyezést értek el. Az „ezüst-csapatok” egy mórahalmi táborozáson vehetnek részt. Kezdő kategóriában 8 arany és két bronz minősítés született.

Győrbíró Csilla szerint az eredmények kifejezik egyúttal a hálát is azért a sok támogatásért, melyet minden csapat kapott azoktól az intézményektől, ahol szeretettel fogadták őket, legyen az egyházi, szociális vagy közintézmény, vagy éppen a sajtó.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...