Sikeresen versenyeztek a szatmári diákok
Utoljára módositva: 2014-04-16 18:44:07

Sikeresen teljesítették a Szatmár megyei diákok a SzékelyKapuk-ZöldKapuk nevet viselő nemzetközi verseny próbáit, így több csapat is értékes kirándulásokon vehet részt a közeljövőben. A legjobbak egy adriai utazás lehetőségét is megkapják.

 

Az idei tanévben is megrendezésre került a Kárpát-medencei „SzékelyKapuk-ZöldKapuk” program magyarországi és határon túli iskolák részére. A verseny célja a részt vevő iskolák, pedagógusok és gyerekek népművészeti hagyományokkal, közösségi kultúrával, környezeti neveléssel, társadalomépítő és humanitárius tevékenységgel kapcsolatos együttműködésének elősegítése és támogatása. A verseny két fordulóban zajlott, az első félév végén egy betlehemes játékot mutattak be a diákok, míg a második forduló során egy vándorkiállítással, tematikus plakátokkal járták a megyét. Mindkét forduló során szerkesztőségünket is több ízben látogatták meg a diákok. Az ökocivilizációs játék során a környezetvédelemre, a fák védelmére kívánták felhívni a figyelmet a csapatok. Szatmár megye a korábbi évekhez hasonlóan idén is jól teljesített, aminek köszönhetően sok diák részesül majd izgalmas kirándulásokban, értékes nyereményekben. A legjobb csapatok egy adriai nyaralást nyertek, mely számos izgalmat tartogat a diákok és kísérőik számára.

A második forduló, azaz a vándorkiállítás eredményhirdetése alapján a legjobb csapat idén a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola Havasi gyopár csapata lett, akik haladó kategóriában versenyeztek, hiszen nem ez volt a csapat első jelenléte a megmérettetésen: „A csapat folyamatosan bővül új tagokkal, esnek ki régiek, tehát a tagok folyton cserélődnek. A nagyobbak bevonják a kisebbeket a felkészülésbe, segítik és nevelik őket, így folyamatosan továbbvihető a hagyományőrzés” — számolt be a csapat felkészítő tanára, Győrbíró Csilla. Az akcióban 13 diák vett részt, akiket Győrbíró Csilla mellett Haiduc Rodica készített fel a versenyre. A diákok kiváló szereplésükkel esélyt kaptak arra, hogy részt vegyenek az adriai nyaraláson sok más diáktársukkal együtt. A nyolcnapos kirándulás alatt minden nap más-más helyszínt tekintenek meg. Nem csak a Havasi gyopár csapat ért el szép eredményeket, hanem a mentorált csapatuk, az Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek csapata szintén első helyen végzett kezdő kategóriában.

A megyéből számos iskola nevezett a versenyre haladó és kezdő kategóriában egyaránt, Szatmárnémeti és Nagykároly környékéről egyaránt. Haladó kategóriában arany minősítéssel végzett 8 csapat, akiknek valamennyiüknek lehetőségük van az adriai nyaralás lehetőségével élni, továbbá két ezüst helyezést értek el. Az „ezüst-csapatok” egy mórahalmi táborozáson vehetnek részt. Kezdő kategóriában 8 arany és két bronz minősítés született.

Győrbíró Csilla szerint az eredmények kifejezik egyúttal a hálát is azért a sok támogatásért, melyet minden csapat kapott azoktól az intézményektől, ahol szeretettel fogadták őket, legyen az egyházi, szociális vagy közintézmény, vagy éppen a sajtó.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...