Sikertelen Eb után javíthat a vb-n
Utoljára módositva: 2014-03-03 20:02:38

Őrzi helyét a világ legjobb tíz junior női párbajtőrvívója között a szatmárnémeti Amalaia Tătăran, habár a jeruzsálemi korosztályos Európa–bajnokságon gyengén szerepelt.

Amalia Tătăran

A várakozáson alul teljesített az ifjúsági Európa–bajnokságon a Szatmárnémeti Sportklub párbajtőrvívója, Amalia Tătăran. A tavalyi kontinentális torna ezüstérmese nagy reményekkel utazott Jeruzsálembe és jól kezdte a küzdelmeket: öt győzelemmel és egy vereséggel kilencedik kiemeltként várta a főtáblás küzdelmeket. A papíron sokkal gyengébb ellenfelet kapott az első kieséses körben, és az első három tus után úgy tűnt, nem is lesz gond a folytatásban. 2–1-es vezetés után azonban fordult a kocka és a spanyol ellenfele, Naiara Aldana minden hibát kihasználva fokozatosan növelte előnyét, végül 15–11-re győzött a szatmári lány ellen. Amalia a 33. helyen zárt, míg Aldana – mivel a következő körben kiesett – a 32. lett.

„Természetesen nagyon le vagyunk törve. A spanyol elleni meccset nyerni kellett volna. Amalia nagyon nekiment az ellenfelének az elején, sietett és ráfázott. Tudja ő is, hogy hol hibázott. Nincs miért keseregni az eredményen, visszafordítani nem lehet. Most jól fel kell készülni az áprilisi világbajnokságra, ott ki lehet köszörülni az itteni csorbát” – mondta lapunknak Csiszár Ferenc, az SK érdemes edzője. A szakmester emlékeztetett arra, hogy az utóbbi években még nem sikerült tanítványának, hogy hasonló jó teljesítményekkel rukkoljon elő Eb-n és vb-n egyaránt, talán Plovdivban sikerült majd feljebb zárni a táblázatban.

A mostani eredménnyel Amalia három egységgel toldotta meg pontjait az ifjúsági világranglistán, így őrzi a tizedik helyét. Ha sikerült megőrizni a pozícióját, akkor az kedvező lehet számára a világbajnokságon is.

Felnőtt–vk

A 15. helyen zárt a szatmárnémeti születésű Simona Deac–Pop a Párizsban rendezett felnőtt világkupa egyéni viadalokon, ahol a Steauánál csapattársa, világelső Ana Maria Brânză a harmadik helyen végzett. Az így szerzett pontokkal Simona feljött a világranglista 23. helyére. A román válogatottal az ötödik helyen zártak a párizsi csapat–vk-n.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...